Το μεταγραφικό παζλ ολοκληρώνεται

Το μεταγραφικό παζλ ολοκληρώνεται


Ο ερχομός του Μπερνάρντ, που είναι μια κλασσική «μεταγραφή αεροδρομίου» όπως λέγαμε κάποτε, είναι μια ωραία αφορμή για να γίνει μια αξιολόγηση για το τι ακόμα χρειάζονται τουλάχιστον οι πέντε ομάδες που φέρονται να διεκδικούν το πρωτάθλημα και τι ακόμα ψάχνουν. Ολες είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους – μετά θα δούμε τι ομάδες θα μας παρουσιάσουν. Ας δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε.  

Ο νέος Παναθηναϊκός

Μετά την απόκτηση του Μπερνάρντ ο Παναθηναϊκός έχει λίγα να κάνει – αν δεν προκύψει κάποια ανάγκη. Θα ψάξει τις επόμενες μέρες ένα μέσο, επιπέδου Τσέριν, δηλαδή ένα ποδοσφαιριστή εξελίξιμο, που θα δει τον Παναθηναϊκό ως βήμα μπροστά στην καριέρα του. Πρέπει να πω ότι ο Παναθηναϊκός κοιτάζει πολύ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Πριν λίγες μέρες στον Γιάννη Αλαφούζο προτάθηκε η αγορά του Φερνάντζες από το Βόλο, αλλά αυτός δεν θέλει πολλά πολλά με τον Αχιλλέα Μπέο και το πράγμα πάγωσε. Τι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα; Μία πιθανή πώληση του Αλεξανδρόπουλου που γενικώς αρέσει σε Ιταλία και Πορτογαλία – άνθρωποι της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ζήτησαν και τη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς. Αν φύγει ο Αλεξανδρόπουλος, σε αυτή την περίπτωση θα αποκτηθεί ένας ακόμα μέσος – ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλει σέντερ μπακ γιατί μετρά ως λύση στην άμυνα και τον Κουρμπέλη.

Τι θα πρεπε να κάνει επιπλέον ο ΠΑΟ; Να πάρει ένα κεντρικό αμυντικό. Διότι η ευπάθεια του Σένκεφελντ (που κάθε χρόνο χάνει αρκετά ματς) και τα προηγούμενα του Μάγκνουσον κομμάτι προβληματίζουν.

Τι θα πρεπε να φοβάται; Μήπως ο Μπεράρντ, παρά τα όσα λέγονται, δεν είναι «δεκάρι». Σε αυτή την περίπτωση θα έχει μια ακόμα λύση στα εξτρέμ και ένα παίκτη λιγότερο στα χαφ. Πάντως η μέχρι τώρα διαχείριση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου είναι άριστη και το ότι θα κάνει ντεμπούτο με τον Λεβαδειακό είναι μια εξαιρετική ιδέα. Σε αυτό το ματς θα «χαλάσει» κόσμο.   

https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2022/08/5663074-696x464.jpg

Χουάνγκ ο β΄, ο μεγαλοπρεπής

Χθες η Εκίπ αποκάλυψε πρώτη ότι ο Κορεάτης σέντερ φόρ της Μπορντό Χουάνγκ Ουί Τζο είναι έτοιμος να έρθει στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Νότιγχαμ Φόρεστ που θα πληρώσει στους Γάλλους τα χρήματα για την απόκτησή του. Ετσι κι έγινε. Μολονότι η προσοχή όλων στον Ολυμπιακό είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού, εν τούτοις η ενασχόληση με τα μεταγραφικά δεν λείπει. Ο νέος τεχνικός Κάρλος Κορμπεράν έχει δώσει μια έκθεση που αφορά την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας σε συγκεκριμένες θέσεις: ο Ισπανός δεν έχει κάνει υποδείξεις συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών - δεν έχει δηλαδή πει ονόματα. Κρίνει ωστόσο ότι η ομάδα του έχει ανάγκη ενίσχυσης σχεδόν παντού: θέλει και στόπερ (και μάλιστα αριστεροπόδαρο) και ακραίο μπακ που να παίζει και στις δυο πλευρές και «δεκάρι» διότι δεν βλέπει ότι ο Αγκιμπού μπορεί να τον καλύψει στη θέση. Απ’ όσο γνωρίζω δεν «πεθαίνει» για εξτρέμ, διότι πιστεύει πως η ομάδα έχοντας τους Μασούρα, Ζινγκερνάγκελ, Ντε λα Φουέντε, Γκάρι Ροντρίγκες, Βαλμπουενά, Βρουσάι και Ρεντζελόβιτς δεν στερείται λύσεων – για να ρθει κάποιος πρέπει κάποιος να φύγει κι ας μην ξεχνάμε πως και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, αλλά και ο νεοφερμένος Χουάνγκ έχουν στοιχεία για να αγωνιστούν ως «ψευτοεξτρέμ» - κυρίως από τα αριστερά – ενώ μπορούν να συνυπάρξουν με τον Ελ Αραμπί σε ένα 3-5-2 που ο Καρλίτος έχει στο μυαλό του.

https://www.to10.gr/wp-content/uploads/2022/08/OLYMPIAKOS-HWANG-OUI-TZO-1.jpg

Ο Ολυμπιακός θα ψάχνει ποδοσφαιριστές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και φυσικά μέχρι τότε χρειάζεται να βρει ομάδες για πολλούς, αν δεν θέλει να πληρώνει καμιά σαρανταριά ποδοσφαιριστές που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του – χθες δόθηκε στον Ιωνικό δανεικός ο Λοβάρα, προχθές πήγε στην Κύπρο ο Κανέ κτλ. Ανοιχτό θεωρώ και το θέμα επιστροφής Φορτούνη, όσο δεν φεύγει. Ο ίδιος θέλει ένα ραντεβού με τον Μαρινάκη – τουλάχιστον έτσι ακούω. Προτάσεις για την ώρα δεν έχει – η πιθανότητα να πάει κάπου στην Κύπρο δεν νομίζω πως τον ενδιαφέρει.

Τι θα έπρεπε να κάνει επιπλέον ο Ολυμπιακός; Η βασική του στόχευση θα πρεπε να είναι να τελειώσει τις προσθήκες μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά μοιάζει δύσκολο. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν τελικά παίξει στο Γιουρόπα λιγκ καθώς σε αυτό οι ανάγκες του θα είναι μεγάλες. Το πρόβλημα του είναι ότι οι ανάγκες του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι διαφορετικές: για τα ευρωπαϊκά ματς χρειάζεται σοβαρότατη ενίσχυση της άμυνας του. Στην Ελλάδα μεσοεπιθετική ποιότητα.

Τι πρέπει να φοβάται; Για την ώρα έχει λίγο αργήσει κι αυτό είναι πρόβλημα γιατί έχει και νέο προπονητή. Αλλά αργά αλλά σταθερά σουλουπώνεται. Αρκεί οι Κορεάτες, ο Ντελα Φουέντα και ο Βρσάλικο να μην έχουν πολύ το μυαλό στο μουντιάλ και με το παραμικρό δηλώνουν ότι πονάνε κτλ.     

Ο Ρασβάν περιμένει

Στον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά. Ο Ρασβαν Λουτσεσκου  μίλησε φορά παρτίδα για την ανάγκη να βρεθεί ένα «δεκάρι» αλλά ο Μπότο δεν μοιάζει πολύ σίγουρος για το αν πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση, διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα περιοριστούν οι ευκαιρίες του Ντάντας που είναι το μεγάλο πουλέν του και θα πάει πιο πίσω και ο Φελιπε Σουάρες. Από τη στιγμή που τελικά έμεινε ο Κούρτιτς και δεν μοιάζει να φεύγει ο Ντούγκλας Αουγκούστο, η μόνη περίπτωση να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ θεαματικά στο μεταγραφικό παζάρι είναι να πουληθεί ο Τσιγγάρας. Αλλά ο ΠΑΟΚ ζητάει 5 εκατομμύρια ευρώ, που δύσκολα θα τα βρει. Εχει πάντως ανοιχτά θέματα παραχωρήσεων: στα χαφ περισσεύουν παίκτες, όπως ο Μουργκ κι ο Νινούα ενώ ο Λάμπρου θέλει να πάει στο εξωτερικό κι όχι πάλι δανεικός σε ελληνική ομάδα.

Τι πρέπει επιπλέον να κάνει ο ΠΑΟΚ; Εγώ θα έψαχνα ένα φορ κι ένα στόπερ ακόμα. Ο Ολιβέιρα έχει συχνά προβλήματα κι ο Κάργας δεν ξέρω αν μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Κι ο Μιχαηλίδης θα χρειαστεί λίγο χρόνο.  

Τι πρέπει να φοβάται ο ΠΑΟΚ; Βασικά να μην υπάρξει καυγάς του Λουτσέσκου με τον Μπότι στη δεύτερη στραβή της σεζόν.

https://www.sport24.gr/img/3576/9602491/915000/we480/480/almeyda.jpg

Ο Ματίας δεν πιέζει

Η ΑΕΚ μετά την πώληση του Μιτάι Θα ήθελε να έρθει μια πρόταση και για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που έχει στηλώσει τα πόδια του αρνείται να πάει στην Τουρκία και θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί σε ομάδα της Σουπερλίγκ (Ιωνικός;) - πράγμα που η ΑΕΚ δεν θέλει γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα τον πληρώνει αυτή. Όπως και να’ χει η ΑΕΚ θα κινηθεί για να αποκτήσει ένα σέντερ φορ, αν και ο Αλμέιδα για κάτι τέτοιο δεν καίγεται. Στο μυαλό του προπονητή της ΑΕΚ πίσω από τον Αραούχο υπάρχει ο Λιβάϊ Γκαρσία - για την ώρα αρκεί. Ο Αργεντινός προπονητής δεν καίγεται και για ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί στα δεξιά με τον τρόπο που παίζει ο Τζούμπερ αριστερά. Έχει υποσχεθεί θέση βασικού στον Αμραμπατ, έχει δοκιμάσει ως δεξί χαφ-εξτρέμ τον Γκατσινοβιτς και πιστεύει πως σε πιο κλειστά ματς λύσεις μπορεί να του δώσει και ο Ρότα. Η ΑΕΚ ψάχνει, χωρίς να βιάζεται, μια καλή ευκαιρία. Χθες ένας άνθρωπός της μου θύμιζε ότι και πέρυσι τον Τζούμπερ τον βρήκαν στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Τι επιπλέον πρέπει να ψάξει η ΑΕΚ; Νομίζω ένα κανονικό δεξί μπακ ακόμα. Γιατί καλές είναι οι πειραματικές δοκιμές του 3-6-1, αλλά μπορεί μέσα στη χρονιά να χρειαστεί να παίξει και με μια απλή τετράδα πίσω.

Τι πρέπει να φοβάται; Μην αρχίσουν οι γκρίνιες από παίκτες που δεν βρίσκουν θέση βασικού. Τίποτα άλλο.  

Ο Αρης συνεχίζει

Τέλος παραμένει πολύ ενεργός και σε πολλά επίπεδα ο Άρης. Μετά την απόκτηση του Νικολά Ενκουλού, που θα διεκδικήσει θέση βασικού στα σέντερ-μπακ και είναι μια σημαντική προσθήκη, ακούω ότι ο Άρης κοιτάζει και την περίπτωση του Φαν Φερτ - ο Βόλος λέει ότι δεν τον πουλάει αλλά όλοι παίκτες έχουν την τιμή τους. Στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι θα υπάρξει και κάποια ηχηρή αποχώρηση – ίσως και δυο. Μεσοεπιθετικά έχει μαζευτεί πάρα πολύς κόσμος. Τον Ματέο Γκαρσία τον θέλει η Ομόνοια. Και οι σχέσεις του Μπούργος με τον Ιτούρμπε λέγεται πως δεν είναι οι καλύτερες.

Τι επιπλέον πρέπει να ψάξει ο Αρης; Νομίζω ένα κόφτη ακόμα – εκεί μου μοιάζει λίγο άδειος.

Τι πρέπει να φοβάται; Σήμερα έχει επτά παίκτες για τρεις θέσεις (Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκρέι, Καμάτσο, Ζερβινιό, Ματέο Γκαρσία και Πάλμα). Και όλοι θέλουν να παίζουν. Το λες και «πρόβλημα πολυτελείας», αλλά είναι πρόβλημα.