Ο Κατρούγκαλος βαράει σαν ξεκούρδιστη μπάντα

Ο Κατρούγκαλος βαράει σαν ξεκούρδιστη μπάντα


Εδωσα τρεις μέρες διορία σε όλα τα λαϊφσταϊλάδικα site και στις αρμόδιες εφημερίδες να αποκαλύψουν τι ακριβώς συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Ρέμο, αλλά σε αυτή τη χώρα ρεπορτάζ δεν κάνει κανένας. Θα σας πω λοιπόν τι είπαν: τους ακριβείς διαλόγους. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.    

Κι αν είναι κρυφοΣΥΡΙΖΑ;

Καιρό τώρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά κάνει μια προσπάθεια ν ανοίξει το κόμμα σε καλλιτέχνες γιατί βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος κυρίως από ηθοποιούς με μεγάλο λαϊκό έρεισμα, όπως ο Λαζόπουλος, η Βαγενά, ο Πολάκης, ο Φλαμπουράρης κτλ. Η αρχή είχε γίνει με την καλοκαιρινή προσέγγιση στο Σάκη Ρουβά, που αρνήθηκε. Αντίθετα από το Ρουβά, που δεν έχει πολιτικό ρεπερτόριο, στη ΝΔ πρόσεξαν ότι ο Ρέμος έχει και μάλιστα πολύ μεγάλο. Τι διαφορά δηλαδή έχει το πασοκικό «Εδώ και Τώρα» από το «Ετσι Ξαφνικά»; Καμία. Τι διαφορά έχει το «Λεφτά υπάρχουν» από το «Ελα να με τελειώσεις»; Και στις δυο περιπτώσεις, τελειώσαμε! Τι διαφορά έχει το «Θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ» του Τσίπρα, από το «Συγνώμη, για όλα αυτά συγνώμη»; Και τα δυο ψέματα είναι – κι ο Ρέμος έχει πει και τα «Δυο ψέματα», μην το ξεχνάτε. Και στο φινάλε το «θα καταργήσω το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο» δεν είναι ως διακήρυξη το ίδιο υπερβολική με το «Να μουνα για μια στιγμή Θεός να νικήσω τον πόνο»; Στη ΝΔ σωστά κατάλαβαν ότι όλο το ρεπερτόριο του Ρέμου είναι πολιτικό, αλλά είχαν το φόβο ότι μπορεί ο Ρέμος να είναι κρυφοΣΥΡΙΖΑ, αφού το «Έχω μάθει να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή» (διότι δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία) και το «Κομμένα πια τα δανεικά» (εμπνευσμένο από το οικονομικό πρόγραμμα του Τσαουσέσκου) είναι ύμνοι στο σοσιαλισμό. Ο Κυριάκος για να ξεδιαλύνει το πράγμα κάλεσε τον δημοφιλή καλλιτέχνη στο γραφείο του κι αυτός πήγε να τον δει. «Σε ψάχνω καιρό τώρα» του είπε ο Κυργιάκος μόλις τον είδε. «Τρεις το πρωί, πάλι έστειλες γραπτά μηνύματα, την φωνή σου ακούω στον τηλεφωνητή, και στις σκάλες τα δικά σου βήματα» του απάντησε ο Αντόνιο δείχνοντας έτοιμος από καιρό για τη συνάντηση.

Στροφή στο πολιτικό τραγούδι

«Κάνω ένα ξεκίνημα, θέλω να φτιάξω τη ΝΔ από την αρχή και χρειάζομαι ανθρώπους» είπε αποφασιστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. «Θα ήθελα να ξέρω τη θέση σου για κάποιους πολιτικούς μου αντιπάλους» πρόσθεσε. «Τι ήσουνα για μένα νε, τι ήμουνα για σένα νε, καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε» αποκρίθηκε ο τραγουδιστής. «Τι γνώμη έχεις για τον Αλέξη;» ρώτησε ο Μητσοτάκης. «Ναφθαλίνη βάζεις, κι αλλάζεις εποχή» απάντησε φιλοσοφικά ο Ρέμος. «Για τον Κατρούγκαλο;». «Τρελάθηκε. Βαράει σαν ξεκούρδιστη μπάντα». Ο Κυριάκος χάρηκε τη συνθετική σκέψη. «Τι θα έλεγε στη Γεροβασίλη;». «Ποια νομίζεις πως είσαι;» απάντησε ο Ρέμος. «Στον Τσακαλώτο;». «Να ξερα τι θες κι εσύ τώρα από μένα;». «Για την Αχτσιόγλου τι νομίζεις;». «Ακου φίλε, μη σε νοιάζει, τη ζωή της έχει φτιάξει τώρα πια!».». «Δεν μπορώ να λέω πια θα το σκίσω το μνημόνιο ή θα το καταργήσω με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι να λέω ότι θα το κάνω;» είπε ο Κυριάκος, που αποκάλυπτε σιγά σιγά τους πολιτικούς προβληματισμούς του. «Εκατό φορές κομμάτια» απάντησε ο Ρέμος παίρνοντας για ένα δευτερόλεπτο το βλέμμα του Σκουρλέτη.  «Για το Βαρουφάκη τι πιστεύεις;». «Ξεκινήσαμε νωρίς και τελειώσαμε νωρίς», ήταν η απάντηση. Ο Μητσοτάκης έλαμψε. «Μου αρέσει αυτή η στροφή σου στο πολιτικό τραγούδι, όταν άκουσα τη «Στροφή του χωρισμού» σκέφτηκα το Μεϊμαράκη» είπε. «Όμως οι άνθρωποι δεν είναι πράγματα, όταν βαριέσαι να τους αφήνεις» απάντησε ο Ρέμος. «Σε θέλω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας» είπε ο Κυριάκος «είσαι πιο επιθετικός κι από τον Αδωνη». «Τα χω βάλει με τον κόσμο και με το Θεό» απάντησε ο Ρέμος, που δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται με την πρόταση.

Τα ξέρει όλα ο Κυργιάκος

«Μην απορείς που σκέφτομαι πάλι εσένα» του είπε απολογητικά ο Μητσοτάκης. «Κυριάκο πραγματικά καταλαβαίνω τη δυσκολία της προσπάθειά σου, αλλά η πολιτική δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή» απάντησε ο Ρέμος. «Αν καμιά φορά βρεθούμε, δε θα πούμε ούτε γεια, μες στο πλήθος θα χαθούμε, μ’ ένα δάκρυ στην ματιά;» ρώτησε ο Κυριάκος. «Μη με πιέζεις, σε παρακαλώ, καταλαβαίνω τη δυσκολία που έχεις και δεν θέλω να τα παρατήσεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Αρκετές σκοτούρες έχω με το Λιάγκα στον Αντ1» απολογήθηκε ο Ρέμος, που έβλεπε τον αρχηγό να στεναχωριέται. «Στα μικρά μικρά σε θέλω, στα μικρά μικρά σε ψάχνω, λεπτομέρειες μικρές, που με κρατάνε στη ζωή» είπε ο αρχηγός της ΝΔ που έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για να τον πείσει να πει το ναι και να μπει στο Επικρατείας. «Θα ’πρεπε να ’σουν εδώ που σε χρειάζομαι» του είπε. Ο Ρέμος για μια στιγμή λύγισε. Σκέφτηκε τα βουλευτικά έδρανα, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τη ζωή του δίπλα στη Φάνη Πάλη Πετραλιά, την πιθανότητα να παίζει τάβλι στο Opus, όχι πιά με το Γιάννη τον Ξανθόπουλο, αλλά με τον Σταϊκούρα. «Θέλω να μου πεις τι θα κάνεις με το μνημόνιο για να με πείσεις» του είπε. «Μπορεί να μπω, μπορεί να βγω, μπορεί να φύγω και να ξαναρθώ» απάντησε ο Κυριάκος.

Μιλάνε την ίδια γλώσσα

Η συζήτηση δεν έβγαζε πουθενά, ήταν ωραίο, όμως, ότι ανακάλυψαν και οι δυο ότι μιλάνε την ίδια γλώσσα. «Μη φύγεις» του φώναξε ο Κυριάκος «τι φουρτούνες ζήσαμε κι όμως επιζήσαμε». «Ητανε λάθος μου, να σε δικάζω για ότι λες» απάντησε ο Ρέμος που ένοιωθε ότι τον είχε αδικήσει. «Δε με τρομάζουν οι καιροί, και φωτιά να πάρουν όλα γύρω μου, δε χαλάω την καρδιά μου, στα παπούτσια τα παλιά μου, έχω γράψει την παλιοζωή» του είπε ο Μητσοτάκης γεμάτος αυτοπεποίθηση. «Τέρμα όμως τώρα η καρδιά, θα μιλήσει η λογική, όλα γύρω μου φωνάζουν "φύγε"» είπε ο καλλιτέχνης που δεν άλλαζε γνώμη. «Ντροπή σου, που δεν κατάλαβες ποτέ τι σου χω δώσει» είπε ο Κυριάκος πιο πολύ πικραμένος, παρά επιθετικός. «Ας είχα μια στιγμή, μονάχα μια στιγμή λίγο για μένα, πριν άλλαζα ζωή, και όσα θεωρούσα δεδομένα» σκέφτηκε ο Ρέμος, αλλά ήταν αδύνατο να πει το «ναι». «Η καρδιά με πηγαίνει εμένα» είπε στον Μητσοτάκη. «Τα σπασμένα τα κομμάτια της καρδιάς τα ξανακολλάω» επέμενε ο Κυριάκος. «Εγώ εδώ και εσύ αλλού το ξημερώνουμε» τέλειωσε τη συζήτηση ο Ρέμος προσθέτοντας «σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ, καληνύχτα».

Του χρόνου μαζί

Ηταν δυο το μεσημέρι. Οι δυο τραγούδησαν τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας που έχει γράψει η Ναταλία Γερμανού, («Αντε καρδιά μου κι άσπρο πάτο καιρός να πάμε παρακάτω»), και υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλο, αν πάνε όλα καλά του χρόνου, να εμφανιστούν μαζί. Η στη Βουλή ή στο Διογένη…