Η λατρεία για τα παϊδάκια

Η λατρεία για τα παϊδάκια


Ελεγα ότι θα έχουμε ένα από τα πιο ήσυχα ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην ιστορία, αφού ο Ολυμπιακός είναι μακριά από την πρώτη θέση και ο ΠΑΟΚ είναι σούπερ φαβορί, όσο κι αν θα έχει λίγο το μυαλό του στο ματς με την ΑΕΚ, που ακολουθεί και που μοιάζει να είναι ο τελικός του πρωταθλήματος. Αλλά από χθες το απόγευμα γίνεται ο κακός χαμός μετά την αποκάλυψη μιας ιστοσελίδας ότι την Παρασκευή το βράδυ συναντήθηκαν για παϊδάκια στο παραδοσιακό ταβερνάκι των Γρεβενών «ο Τάκας», ο παλιός διαιτητής Δημήτρης Τσιαμήτρος, ο υπεύθυνος διαιτησίας του ΠΑΟΚ Μάλαμας Τεβεκέλης και ο υπεύθυνος Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Το πρόβλημα είναι ότι ο άγνωστος της παρέας, ο βετεράνος διαιτητής Τσιαμήτρος είναι πεθερός του Αρετόπουλου, δηλαδή του διαιτητή του αυριανού παιγνιδιού. Ετσι, ένα κατά τα άλλα, απλό γεύμα εργασίας μεταξύ ανθρώπων που αγωνιούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εξυγίανση του, έγινε είδηση και προκάλεσε τέτοια ταραχή, ώστε αρχικά την διέψευσε ο ΠΑΟΚ απειλώντας με μηνύσεις και στη συνέχεια νυχτιάτικα η ΕΠΟ, η οποία σε ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι ο αρχιδιαιτητής Περέιρα επικοινώνησε με τον Αρετόπουλο κι αυτός του είπε ότι δεν τρέχει τίποτα.

Ο Πουρλιοτόπουλος θα έτρωγε ψαρικά

Ομολογώ ότι δεν πιστεύω την ιστορία λόγω της παρουσίας του Πουρλιοτόπουλου: αν ήταν εκεί, οι τρεις θα είχαν πάει σε μαγαζί με ψάρια κι όχι σε ταβέρνα με παϊδάκια. Στα Χανιά έχουν να το λένε πόσο ο Πουρλιοτόπουλος είχε τιμήσει πέρυσι τις ψαροταβέρνες της περιοχής, όταν είχε κατεβεί με άλλους να βοηθήσουν τους παίκτες του Πλατανιά να θυμηθούν τι έγινε στο ματς με τον Ολυμπιακό: ένας μπον βιβέρ σαν τον Βαγγέλη δεν θα πήγαινε για παϊδάκια – ίσως να νηστεύει κιόλας για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες. Αν στον «Τάκα» σερβίρανε μπαρμπούνια θα το πίστευα – τώρα δεν πιστεύω τίποτα, αρκεί να μας πουν που διάβολο ήταν ο Μάλαμας και ο Βαγγέλης εκείνο το βράδυ. Ο Τσιαμήτρος σίγουρα τσάκιζε παϊδάκια: το μαρτυρά το όνομα. Επίσης δεν την πιστεύω την ιστορία γιατί δεν γίνεται αυτός ο πανίσχυρος ΠΑΟΚ των ρεκόρ να φοβάται αυτόν τον Ολυμπιακό, που δεν μπορεί, τρία χρόνια τώρα, να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα εκτός έδρας σε ντέρμπι. Αν δηλαδή ήταν καλός ο Ολυμπιακός, τι θα κάνανε; Θα ταϊζανε τον Τσιαμήτρο αστακομακαρονάδες;  

Γιατί δεν ρώτησαν τον Μάλαμα

Περισσότερο από την ιστορία, που για να γίνει πιστευτή χρειάζεται μερικές αποδείξεις, μου έκαναν εντύπωση οι διαψεύσεις. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία απειλεί με μηνήσεις όποιον τα γράφει και τα λέει αυτά. Πρώτα από όλα στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι υπήρξε μεταξύ των τριών κάποια παράνομη συναλλαγή – με την ανακοίνωσή του ο ΠΑΟΚ είναι σαν να λέει πως όποιος γράφει πως ένα στέλεχός του συναντήθηκε με κάποιον, υπονοεί πως αυτό έγινε για να τον εξαγοράσει: μου μοιάζει τερατώδες. Αλλωστε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν διέψευσε τίποτα λίγες μέρες πριν, όταν παραμονή του ματς της ομάδας του Λουτσέσκου με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα είχε γραφτεί ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη στο Μακεδονία Παλλάς (παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που ήταν περαστικός από εκεί και τους χαιρέτησε – μη γελάτε, έτσι γράψανε). Πιθανότατα θεωρούν ότι το να συναντηθούν δυο παράγοντες παραμονή ενός ματς δεν είναι μεμπτό, ενώ το να συναντηθούν δυο παλιοί διαιτητές είναι! Αν όμως είναι έτσι, τότε τι τον θέλουν τον Τεβεκέλη και τον Σαραϊδάρη; Αυτοί διαιτητές είναι και με διαιτητές θα συναντιούνται. Αν δεν θέλεις να κυκλοφορούν ιστορίες που να έχουν να κάνουν με τις συναντήσεις τους, δεν τους προσλαμβάνεις.

Μια ανάλογη απορία έχω και για την ΕΠΟ. Τους τσίμπησε η μύγα νυχτιάτικα και πήραν τον Αρετόπουλο να τον ρωτήσουν τι κάνει ο πεθερός του: πολύ ωραία. Για το τι κάνουν οι πρώην διαιτητές, που δουλεύουν για τις ΠΑΕ, θα ενδιαφερθούν ποτέ; Και γιατί άραγε δεν πήραν και τον Τεβεκέλη να τον ρωτήσουν; Δηλαδή είναι Αγγελος και λέει πάντα την αλήθεια ο Αρετόπουλος και Διάβολος και θα τους έλεγε ψέματα ο Μάλαμας; Εγώ πιστεύω ότι ο Μάλαμας είναι πραγματικός κύριος. Και μπορεί να το αρνιόταν κι αυτός το τραπέζωμα ή να το παραδεχόταν, εξηγώντας ωστόσο ότι ότι στην συνάντηση δεν έγινε τίποτα το μεμπτό: δυο λειτουργοί της διαιτησίας θυμήθηκαν τα παλιά και τους είπε και ωραία ανέκδοτα ο Πουρλιοτόπουλος που είναι χιουμορίστας – που είναι το κακό; Το λέω, μολονότι τη συνάντηση δεν την πιστεύω, γιατί αν τυχόν βγουν τίποτα φωτογραφίες από το γεύμα ή προκύψουν τίποτα μάρτυρες που ορκιστούν ότι τους είδαν, θα γελάει ο κόσμος. Όχι με τον Τσιαμήτρο. Αλλά με την ΕΠΟ.

Κάποια κάποια στιγμή θα ψάξει

Για την ώρα κανενός το αυτί δεν ιδρώνει και για αυτό κι ο Μάλαμας κι ο Πουρλιοτόπουλος κι ο Τσιαμήτρος μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ακούγονται σιγά σιγά πολλά και κάποια στιγμή κάποιος εισαγγελέας θα τα μαζέψει όλα – οι κυβερνήσεις αλλάζουν κι ο Κοντονής, ο Βασιλειάδης και ο Τόσκας δεν θα μείνουν στις θέσεις του για πάντα, ώστε να βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο. Θα ρθουν άλλοι, που μπορεί να έχουν απορίες για πολλά και τότε κάποιος εισαγγελέας θα αρχίσει να σκαλίζει ιστορίες που οι τωρινοί θεσμικοί άρχοντες δεν αγγίζουν. Θα ψάξει π.χ να δει τι έγινε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για τους διοργανωτές του τελικού στο Βόλο. Θα ψάξει τι γίνεται με την έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για τα περσινά ματς Κέρκυρα – ΠΑΟΚ. Θα ψάξει τι έγινε ξαφνικά στα Γιάννινα και οι οπαδοί βγάζανε πανό ρωτώντας τον Χριστοβασίλη για τα λεφτά κάποιου Ρώσσου. Θα ψάξει αν οι καταγγελίες του Αλαφούζου για φιλοξενίες διαιτητών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη έχουν βάση. Θα ψάξει τις καταγγελίες του Κούγια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς διάφορων ομάδων. Θα ψάξει τι δουλειά κάνει ο Μάλαμας και ο Σαραϊδάρης. Θα ψάξει γιατί υποβιβάστηκε (και μετά τα παράτησε) ο διεθνής και αδέκαστος Κύζας μετά το ματς ΠΑΟΚ – ΠΑΟ. Θα ψάξει πως διάβολο στο Αγρίνιο έπαιξε διαιτητής ο Θάνος, που είχε παίξει ένα μόλις ματς όλη τη χρονιά – ο Θάνος που δηλώνει διαιτητής Γρεβενών (όπου υπάρχει ο Τάκας στον οποίο τρως ωραία…), αλλά ζει στα Γιάννινα (όπου οι οπαδοί του ΠΑΣ καλούν τον Χριστοβασίλη να βάλει τα λεφτά στον ταχά – όχι στον Τάκα, μην μπερδεύστε).

Οσες ανακοινώσεις θέλει

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει όσες μηνήσεις θέλει: αν νοιώθει ότι τον δυσφημούν έχει το δικαίωμα να το κάνει. Μπορεί επίσης να βγάλει και όσες ανακοινώσεις θέλει – κι αυτό δικαίωμά του είναι. Αλλά είναι παράξενο ότι δεν έβγαλε μια ανακοίνωση εναντίον του Αρετόπουλου, για την τοποθέτηση του οποίου στο περσινό ματς με τον Ολυμπιακό είχε χαλάσει τον κόσμο. Κάποιος κακόβουλος θα έλεγε ότι δεν έβγαλε ανακοίνωση γιατί φέτος βρήκε επιτέλους κάτι κοινό με τους συγγενείς του: τη λατρεία για το παϊδάκια…