Βοήθεια μας…

Βοήθεια μας…


«Η πανδημία είναι το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας των ελίτ για να κατακτήσουν τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2021. Σε θρησκευτικό επίπεδο έχει ήδη ειπωθεί ότι η πανδημία δεν προέρχεται από τον Θεό: ο Θεός ποτέ δεν θα τιμωρούσε με τέτοιο τρόπο τους πιστούς του. Ο ιός αυτός είναι δημιούργημα των ανθρώπων – αυτών που ονειρεύονται μια παγκόσμια διοίκηση του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα άρχισαν από την Κίνα. Ίσως η Κίνα επιλέχτηκε για να δοκιμαστεί ένα όπλο τεχνοβιολογικό, κάτι που θα ήταν δύσκολο να γίνει στη Δύση. Οποιος το σχεδίασε το δοκίμασε στην Κίνα, γιατί η Κίνα δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σχέδιο που στοχεύει στην αποδυνάμωση της ανθρωπότητας, θέλει να κάνει τον απλό άνθρωπο να γονατίσει, να παραδοθεί στη μοίρα του, την οποία θα ορίζουν άλλοι. Στο σχέδιο φαίνεται ότι γίνονται στοχευμένα θύματα, οι πιο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, όσοι έχουν ζήσει πολλά και μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Στοχοποιούνται επίσης όσοι δεν λένε «ναι» σε αυτό το εγκληματικό έργο, που έχει εκπονηθεί από τις ελίτ, με την συνενοχή ίσως κάποιου μεγάλου κράτους. Δεν θα μας σώσουν τα μέτρα γιατί κι αυτά είναι μέρος του σχεδίου. Θα μας σώσει η αποκάλυψη της συνομωσίας κι όχι τα εμβόλια, όσο κι αν αυτά τα χρειαζόμαστε».

Ποιος τα λέει όλα αυτά. Όχι κάποιος Ελληνας ταξιτζής που μπορεί να σου εξηγήσει τα μυστήρια της ανθρωπότητας μέχρι να σε πάει από το Σύνταγμα στο Παγκράτι. Ούτε κάποιος από αυτούς που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «ψεκασμένους» και που μεταξύ άλλων έχουν και τεράστια όρεξη για αγορεύσεις αν βρουν το κατάλληλο κοινό. Δεν τα γράφει επίσης στο Facebook ένας από τους χιλιάδες αρνητές της μάσκας. Τα είπε σε απευθείας μετάδοση – αν είναι ποτέ δυνατόν – ο διευθυντής του Radio Maria, ο διευθυντής ενός ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού που απευθύνεται σε καλούς χριστιανούς, ο ευσεβής ιερέας Δον Λίβιο Φαντζάγκα. Εκπροσωπώντας αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως «κοινό αίσθημα των πιστών της καθολικής εκκλησίας».

https://www.dogma.gr/wp-content/uploads/2016/11/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC-640x399.jpg

Ανακάλυψα αυτή την ιστορία πριν λίγες μέρες όταν ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χτυπημένος από τον ιό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αναδημοσιεύω το απόσπασμα της εκπομπής του Δον Λίβιο ως απόδειξη ότι η δυσπιστία των κληρικών απέναντι στα υγειονομικά μέτρα και η υπόγεια βεβαιότητα ότι όλα όσα ζούμε είναι αποτέλεσμα ενός σκοτεινού σχεδίου δεν είναι πράγματα που χαρακτηρίζουν μόνο τους δικούς μας κληρικούς. Τα λένε και άλλοι σε όλο τον δυτικό μας κόσμο: στην συνωμοσιολογία δεν υπάρχουν σχίσματα, αλλά σύμπνοια. 

Γιατί όμως; Σίγουρα δεν είναι η γνώση αυτό που τους καθιστά κάποιους από τους κληρικούς οπαδούς των πιο σκοτεινών θεωριών συνωμοσίας: αν υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο για να ζήσουμε όσα ζούμε αυτό τον καιρό, αποκλείεται αυτό να το γνωρίζουν οι σεβάσμιοι ιερείς – έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τους έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του, όσες έχουν και οι ταξιτζήδες. Γιατί όμως αυτοί που είναι οι κατεξοχήν κήρυκες της αγάπης (για τον πλησίον κι όχι μόνο…) υιοθετούν θέσεις που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές του ποίμνιού τους; Και γιατί νιώθουν την ανάγκη να κάνουν γνωστές τις όποιες αμφιβολίες τους για την αναγκαιότητα των υγειονομικών μέτρων, ενώ λογικά θα έπρεπε απλά να πρωτοστατούν στην προσπάθεια να μην χαθούν ζωές; Η απάντηση είναι αυτό το «λογικά». Που όταν μιλάμε για θέματα πίστης δεν είναι πάντα δεδομένο. Συχνά η πίστη και η λογική δεν συναντιούνται.

Όταν ξεκίνησε η περσινή καραντίνα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας μια συμβολική κίνηση, που είχε προκαλέσει συζητήσεις, πήγε κυριακάτικα στην εκκλησία και έψαλε. Εκτιμώ γνώριζε ότι θα αποφασιστεί και το κλείσιμο των εκκλησιών, αλλά και το ότι η παρουσία του θα προκαλούσε αντιδράσεις. Ήθελε, όμως, με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός επιστήμης και εκκλησίας και πως αν η επιστήμη είναι απαραίτητη για την προστασία των ανθρώπων, η εκκλησία είναι κι αυτή χρήσιμη καθώς μπορεί να καλλιεργήσει την πίστη ότι κι αυτή η περιπέτεια θα περάσει, και με την βοήθεια του Θεού που χρειάζεσαι στα δύσκολα. Αλλά η εκκλησία, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση οι λειτουργοί της, έχουν άλλη γνώμη: αντιδρούν σπασμωδικά (υιοθετώντας του κόσμου τις απίθανες θεωρίες συνομωσίες)  γιατί δυστυχώς βάζουν την δική τους ανάγκη πιο ψηλά από την ανάγκη του ποιμνίου.

https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2019/09/650.jpg

Ποια είναι η δική τους ανάγκη; Να συνεχιστεί η δική τους ζωή χωρίς αναστατώσεις, με θείες λειτουργίες και θείες κοινωνίες, με κηρύγματα και προσευχές, με παρεμβάσεις και αποδοχή της σημαντικότητας του ρόλου τους από το μεγάλο πλήθος. Οι ιερείς θα θελαν να συνεχίσουν όλα όπως ήταν πριν την πανδημία και τα lockdown: στον χωρίς αναστατώσεις κόσμο (αυτό που χρειάζεται την πίστη στο Θεό λιγότερο…) είχαν βρει τον ρόλο τους. Η πανδημία νιώθουν ότι τους στέρησε προσοχή και το κλείσιμο των εκκλησιών πιστεύουν ότι είναι ένα είδος προσωπικής ήττας τους. Όταν υιοθετούν θεωρίες συνομωσίας το κάνουν γιατί νιώθουν την ίδια αγανάκτηση, που νιώθει ο καλός επαγγελματίας που δεν δουλεύει στις γιορτές κι ο υπάλληλος που έμεινε άνεργος. Πάλι καλά που οι δεσποτάδες δεν τα βάζουν με το Θεό τον ίδιο για το κακό που τους βρήκε!        

Το διάγγελμα του διευθυντή του ραδιοφώνου των Ιταλών καθολικών ολοκληρώνεται με ένα είδος θεολογικού παραληρήματος, που μπορεί να θυμίζει λίγο κόμικς, αλλά το προτιμώ από τις θεωρίες συνομωσίας και τις αναφορές στις ελίτ, το διαδίκτυο και το 5G. «Ο στόχος είναι να οικοδομηθεί ένας νέος κόσμος χωρίς Θεό. Ο κόσμος του Σατανά. Στον οποίο θα είμαστε όλοι ζόμπι, που θα κυκλοφορούμε, σαν ο σατανάς να μας κατευθύνει. Ολο αυτό είναι ένα καλοστημένο σχέδιο του σατανά, και δεν λέω υπερβολές. Θα ήθελαν να το επιτύχουν μέσα στο 2021, κατά τη γνώμη μου, αλλά εμείς οι λειτουργοί του Θεού με τη βοήθεια των αγγέλων θα το σταματήσουμε» λέει ο Δον Λίβιο. Και εκεί που κερδίζει λίγη από την συμπάθειά μου, γιατί με φαντάζομαι ως ζόμπι σε παραγωγή του Χόλυγουντ να κυκλοφορώ αμέριμνος, ενώ διάβολοι και άγγελοι παλεύουν για χάρη μου, διαβάζω τον επίλογο του διαγγέλματός του και δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα τ κλάματα. «Όσο για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τζο Μπάιντεν, η εκλογή του είναι «το κερασάκι στην τούρτα» στο σχέδιο της αποσταθεροποίησης της χριστιανοσύνης» λέει. Βοήθεια μας…

(ΒΗΜΑγκαζίνο, Δεκέμβριος του 2020)