Πενήντα πράγματα που έμαθα αυτόν τον Ιούνιο

Πενήντα πράγματα που έμαθα αυτόν τον Ιούνιο


Εφυγε και ο Ιούνιος. Που είχε πολλά και ωραία κι αυτός. Είχε τελικό Τσάμπιονς λιγκ, είχε τελικούς μπάσκετ στην Α1, είχε έναρξη μουντιάλ, είχε και τι δεν είχε. Εγω πάλι έμαθα ένα σωρό πράγματα. Οσο ζώο μαθαίνω, που έλεγε κι ένας φίλος μου.

  • Τέλος Ιουνίου σταματάνε οι δημοσκοπήσεις γιατί στις παραλίες τηλέφωνο δεν σηκώνει κανένας.
  • Με αυτά που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ σύντομα θα υπάρχει ερώτηση στις δημοσκοπήσεις για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός του και θα κερδίζει σταθερά ο κανένας.
  • Οι νέοι που έχει βρει ο Τσίπρας για τα κανάλια, στον παλιό καλό ΣΥΡΙΖΑ τον ορθόδοξο δύσκολα θα περνούσαν απέξω.
  • Είχαμε σε 24ώρες πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια στην Φθιώτιδα, στην Ρόδο και στις Σέρρες. Απόδειξη ότι στην επαρχεία δεν γίνονται αλκοτέστ.
  • Ας ευχαριστήσουμε το Ιδρυμα Νιάρχος που ένα βράδυ έκλεισε την μισή Αθήνα για αγώνες δρόμου αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να κάνει αγώνες δρόμου για να πάει σπίτι του.
  • Όταν η τιμή του πετρελαίου ανέβαινε λόγω του πολέμου του Τραμπ ανέβαινε και η τιμή της βενζίνης. Τώρα που πέφτει κάθε μέρα, στα βενζινάδικα είναι Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κτλ.
  • Όταν ακούω ότι έγινε στο Μαξίμου σύσκεψη για την ακρίβεια νομίζω πως μαζεύονται και πανηγυρίζουν γιατί όλα ακριβαίνουν.
  • Ο Ανδρουλάκης τάζει δωρεάν μεταφορές για νέους, ο Τσίπρας για όλους. Θα κέρδιζαν ψήφους μόνο αν έλεγαν πως όποιος μπαίνει σε λεοφωρίου θα παίρνει ένα δεκάρικο.
  • Νέα επαγγέλματα «Φρουρός Γρηγόρη Δημητριάδη».
  • Ποτέ δεν θα καταλάβω από που ήρθαν και που θα πάνε όσοι αποχώρησαν από το κόμμα Καρυστιανού.

 https://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/25/01/05/haverz_034142.jpg?w=880&f=bicubic

  • Η Βουδαπέστη γλύτωσε από τον Χίτλερ, τα ρωσικά στρατεύματα και τους οπαδούς της Αρσεναλ και της Παρί.
  • Μόνο οι Ολλανδοί μπορεί να χάσουν στα ίδια ματς πιο πολλές φορές από τους Αγγλους στα πέναλτι.
  • Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε δυο στη σειρά τα Τσάμπιονς λιγκ που κατέκτησε αλλά δεν έχει βαριά φανέλα.
  • Υπομονή. Κάποια μέρα θα γελάσει κι ο Χάβερτς.
  • Μουντιάλ με τρεις διοργανωτές, θυμίζει Φεβρουάριο που για να γεμίσει μαγαζί κάνει τρεις χορούς.
  • Η Σακίρα θα δικαιωθεί όχι όταν θα ξανατραγουδήσει σε έναρξη μουντιάλ αλλά όταν θα ρθει στην Ελλάδα να κάνει την κλήρωση της Σουπερλίγκας.
  • Τα φιλικά πριν το μουντιάλ είναι σαν ένα μπαλαμούτι με κάποια σε ένα ταξί ένα βράδυ μεθυσμένος κι ενώ δεν μπορούσες να πάρεις τα πόδια σου.
  • Οποιοι κάνανε «γερμανικό» νούμερο στο στρατό στο μουντιάλ θα θυμηθούν τα νιάτα τους.
  • Πάντως εγώ θα έχω να το λέω ότι επι Μητσοτάκη, το 2026, μας έφαγε το ξενύχτι…
  • Αν η Ελλάδα είχε πάει στο μουντιάλ και έπαιζε στις 4 το πρωί η Ζωή θα είχε κάνει σίγουρα επερώτηση γιατί ταλαιπωρούνε τον κόσμο…

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/jpg/files/2026-06-18/hydration1.jpg

  • Η φάση των ομίλων του μουντιάλ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτι σαν προετοιμασία για ένα ένδοξο αποκλεισμό.
  • Οι περισσότεροι που λένε δεν μου αρέσει το μουντιάλ, δεν έχουν σει περισσότερα από τρία παιγνίδια του.
  • Η Σκωτία, που απέκλεισε την καλύτερη Εθνική Ελλάδος των τελευταίων είκοσι χρόνων κτλ κτλ, δεν βγήκε ούτε καν στις καλύτερες οκτώ τρίτες.
  • Κι όμως ο πατέρας του Ελάνγκα που παίζει στην Σουηδία έπαιζε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς…
  • Αν είχε πραγματικά χιούμορ ο Ινφαντίνο το τρίλεπτο διάλλειμα στο κέντρο του ημιχρόνου που γίνεται για διαφημίσεις, θα το αποκαλούσε «διάλλειμα για κατούρημα».
  • Είναι τόσο μπροστά επικοινωνιακά το μπάσκετ που κανείς ποτέ δεν έχει γράψει τίποτα για το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ενώ το διάλλειμα στο ποδόσφαιρο η Ιντιπέντεντ το αποκάλεσε «Γουοτεργκέιτ».
  • Ομολογώ ότι όταν είδα το Μεξικό – Νότιος Αφρική νόμιζα ότι ξαναβρέθηκα στο 1986 και συγκινήθηκα.
  • Τι θα πει έχει ξαναπάει ο Καναδάς σε μουντιάλ; Ξεχάσατε ρε τον μουντιαλικό Βράμπλιτς;
  • Αν το πάρουν οι ΗΠΑ, θα γίνει παγκόσμιος διαγωνισμός για το καλύτερο κομμάτι με τίτλο «έτσι το έστησε ο Τραμπ».
  • Παντού και πάντα θα υπάρχει για την Ολλανδία ένας Κλάιβερτ που θα χάνει ένα κρίσιμο πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

 https://www.novasports.gr/wp-content/uploads/2025/02/ataman-12-960x540.jpg

  • Πως λέγεται η διοργάνωση που το Σάββατο φταίει η Τσαρούχα και την Δευτέρα φεύγει ο Αταμάν; Τελικοί της Α1 στο μπάσκετ.
  • Περιμένω μια σοβαρή πρωτοβουλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για διοργάνωση του Final 4 στο ανακαινισμένο ΣΕΦ.
  • Στο μουντιάλ τραγουδάει η Σακίρα και στους τελικούς της A1 η Λιόλιου. Αυτοί είσαστε που λέει και μια ψυχή.  
  • Είναι να απορείς αν ο Ομπράντοβιτς ήταν η λύση για όλα γιατί δεν τον έπαιρνε ο ΠΑΟ έξι μήνες πριν. Ανεργος ήταν ο άνθρωπος και συνέχεια στην Αθήνα.
  • Αυτοί που πήγαν στο σπίτι του Πίτερς για να τον πείσουν να μείνει, ελπίζω να τον βοήθησαν στην μετακόμιση.
  • Ο Φαλ θα βρει εύκολα χώρο στην 12αδα των Ολυμπιακοπαναθηναϊκών.
  • Ο όμιλος Σκάι αγόρασε τα δικαιώματα της Α1, αλλά οι διαπραγματεύσεις με Ιωάννου – Χατζηγεωργίου ακόμα συνεχίζονται.
  • Εγινε χαμός για τους Νικς στους δρόμους της Νέας Υόρκης γιατί δεν έχουν Δημαρχείο Πειραιά.
  • Ο Φουρνιέ θα λέει στα εγγόνια του ότι πήρε δυο τίτλους στην Ελλάδα κάποτε μόνος του και του λέγανε ότι παίζει Μπαρτζόκας μπολ κτλ κτλ.
  • Ολους αυτούς τους μήνες που ήταν άνεργος ο Ζέλικο ένα πράγμα σκεφτόταν: ότι μόλις βρει ομάδα θα πάρει τον Φαλ και τον Μπαντιό…

 https://i2.prth.gr/files/2025-11-29/xrwma-tsitsipas-pateras.jpg

  • Το πιο ωραίο που άκουσα στο ξεκίνημα των μεταγραφών είναι ότι τον Τσάπρα τον ήθελαν τρεις ιταλικές ομάδες…
  • Γύρισαν ο Φορτούνης, ο Κάρμο και ο Κορδόν. Ισως και ο Γιάρεμτσουκ και ο Μασούρας. Ο νέος Ολυμπιακός θα έχει κάτι από την Οδύσσεια του Νόλαν…
  • Στη συναυλία των Μετάλικα πήγε περισσότερος κόσμος από όσος πήγε στην Λισαβώνα στον τελικό του Euro
  • Το «Θα σε βρω» είναι μια καλή σειρά για να μην κοιμάσαι περιμένοντας να αρχίσει το ΗΠΑ – Τουρκία.
  • Οποιος ξέρει πόσες φορές έχει διώξει ο Τσιτσιπάς τον πατέρα του είναι σοφός άνθρωπος.
  • Ο ΠΑΟ έδιωξε τον Μπενίτεθ γιατί ζήτησε δέκα βασικούς και θα πάρει έντεκα.
  • Ο Κωνσταντέλιας είπε ότι δεν πάει στην Εθνική και του γράφουν ότι το κάνει γιατί είναι Μάρτυρας του Ιαχωβά. Θα πρεπε να πει ότι για να γυρίσει πρέπει να γίνει Ιαχωβάς και ο Γιοβάνοβιτς.
  • Αν σου κάνουν μια φορα αλκοτέστ ενώ κάτι έχεις πιεί, κυκλοφοράς το βράδυ μόνο με ταξί. Για αυτό δεν βρίσκει κανείς.
  • Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ολο και λιγότεροι φεύγουν καλοκαίρι από την Αθήνα είναι ότι γίνονται συνέχεια συναυλίες.
  • Πλησιάζει η στιγμή που με την ανιψιά μου θα κηρύξουμε πόλεμο στα «λαγόψαρα».