Πενήντα πράγματα που έμαθα κι αυτόν τον Δεκέμβρη

Πενήντα πράγματα που έμαθα κι αυτόν τον Δεκέμβρη


Το χω καθιερώσει να γράφω πλέον τα πενήντα που έμαθα τον Δεκέμβρη την δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου. Και γιατί την πρωτοχρονιά δεν την θεωρώ πρώτη μέρα του Ιανουαρίου αλλά κάτι σαν ειδική μέρα – πως λέμε μια διαδρομή «ειδική»; Κάτι τέτοιο. Στο μεταξύ ο Δεκέμβρης που έφυγε ήταν γεμάτος από γεγονότα. Και ήταν και χειμωνιάτικος. Πράγμα εντυπωσιακό γιατί πίστευα πως χειμώνας δεν θα ρθει φέτος ποτέ.

Εχουμε και λέμε:    

  • Ο Φραπές που τον λένε Τζίτζη δικαίωσε όσους πιστεύαμε πως το κανάλι της Βουλής είναι η περισσότερο μη αξιοποιήσιμη κρατική επιχείρηση.
  • Κι όμως αυτά που ακούγονται στις εξεταστικές δεν τα γράφει κειμενογράφος.
  • Το μπλόκο των αγροτών και το κοκομπλόκο δεν είναι τα ίδια ακριβώς.
  • Τώρα που τα μάθαμε όλα κύριε Σμαραγδή θα ψηφίσουμε όλοι την «Πολιτική Παράταξη συνεχιστών τού Καποδίστρια» που πήρε στις ευρωεκλογές 34 χιλιάδες ψήφους.
  • Του χρόνου θα υπάρξει εορταστικό πρόγραμμα που θα λέγεται «Τα Χριστούγεννα της Κίμπερλι».
  • Ένα ρολάκι στην Οδύσσεια του Νόλαν θα ήταν πιο χρήσιμο από την «Ιθάκη». Η έστω ένα ρολάκι σε ταινία του Σμαραγδή.
  • Παίρνεις κάτι από τον ΟΠΕΚΕ, αγοράζεις ένα τζόκερ, κερδίζεις και κυκλοφορείς με Πόρσε. Τι δεν καταλάβατε δηλαδή;
  • Είδηση δεν είναι ότι πήγαν στο Καπνεργοστάσιο ο Σαμαράς, ο Καραμανλής και ο Βενιζέλος, αλλά ότι βρέθηκαν και οι τρεις μέσα σε ένα τέτοιο.
  • Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει πιο πολλές νέες λέξεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
  • Στο τέλος θα κάνει κόμμα η Καρυστινού και δεν θα το πιστεύει ούτε η ίδια.

 https://bala24.gr/wp-content/uploads/2025/12/psalidi-860x563.png

  • Στο Μαρόκο όλοι παίζουν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής εκτός από τον ΕλΚαμπί που παίζει για να τρελάνει τον κόσμο.
  • Αν ο ΠΑΟ φύγουν όσοι ακούγεται, πάλι τις καλύτερες μεταγραφές θα τις κάνει ο Γιάννης Κομπότης.
  • Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έχουν λιγότερη πλάκα από αυτές του καλοκαιριού γιατί μπορεί οι ομάδες να πάρουν και κανένα παίκτη για τον οποίο δεν θα γραφτούν παραμύθια.
  • Το ματς ΑΕΚ – Κραϊόβα 3-2 μπορεί να γίνει ντοκιμαντέρ.
  • Είχαν τόσο πλάκα οι διάλογοι του Σαββίδη με τον Ηλιόπουλο στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που είναι να απορείς γιατί δεν τους καλούν σε καμιά εξεταστική.
  • Τώρα που ο Λανουά έκοψε τα βίντεο των αμφισβητούμενων φάσεων, μήπως επιτέλους πρέπει να σκεφτούμε να τα κάνει ο Σμαραγδής;   
  • Στον Ολυμπιακό έχουν καταλάβει με πόσους βαθμούς περνάνε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς λιγκ αλλά δεν έχουν καταλάβει με πόσους χάνουν το πρωτάθλημα.
  • Ο μόνος που πραγματικά νίκησε τον χρόνο είναι ο Τάισον.
  • Η εικόνα του τερματοφύλακα της Κηφισιάς να πέφτει κάτω στο Καραϊσκάκη είναι βγαλμένη από τις καλύτερες σκηνές της διάσωσης του Στρατιώτη Ράιαν.
  • Ο Αρης είναι η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που έχει πάρει τέσσερις παίκτες πριν ξεκινήσει το μεταγραφικό παζάρι.

 https://athletikogr.cachefly.net/portal-img/art_f/22/sabalenka-kyrgios.jpg?crop=1440,775,0,104

  • Η Ναντ πήρε τον Καμπελά για να σωθεί γιατί στην Γαλλία δεν υπάρχει η φράση «τώρα σώθηκες».
  • Αν στην διακοπής της Μπουντεσλίγκα δεν παίζει μόνο η Μπάγερν Μονάχου και παίζουν όλοι οι άλλοι μπορεί να την πλησιάσουν στην βαθμολογία.  
  • Είναι να απορείς πλέον πως θα χάσει φέτος το πρωτάθλημα η Αρσεναλ.
  • Υπάρχουν αρπαχτές και αρπαχτές και υπάρχει και το ιταλικό Σούπερ καπ.
  • Στο Τσάμπιονς λιγκ υπάρχουν καμιά δεκαπενταριά ομάδες που παλεύουν για να μπουν στους 24 και καμιά δεκαπενταριά που παλεύουν για να μπουν στους 8, ενώ όλες στην League Phase είναι 34.
  • Η Γκαμπόν αποφάσισε να διαλύσει την Εθνική ομάδα γιατί απέτυχε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Χαμένα επαγγέλματα: διεθνείς στην Γκαμπόν.
  • Αν ψάχνετε τον ορισμό της ανοησίας να θυμόσαστε το ματς του Κύργιου με την Σαμπαλένκα.
  • Γιατί να πάρει ένα εξτρέμ ο Ολυμπιακός κι όχι τέσσερα ακόμα;
  • Ο Αλμέιδα σκέφτεται να φύγει από την Σεβίλλη. Σαν την Γλυφάδα δεν έχει πουθενά.
  • Επιτέλους ας πάρει την απόφαση ο Μέσι να γυρίσει στην Μπαρτσελόνα. Για να την αγοράσει.

   

 https://debater.gr/wp-content/uploads/2025/12/trixa_2300256347632742161427861248.jpg

  • Αυτό που τα μέλη του ΠΣΑΤ ψήφισαν καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς την Πλευρίτου και η Τριχά ψηφίστηκε καλύτερη παίκτρια πόλο στον κόσμο είναι αυτό που λέμε «ελληνική ιδιαιτερότητα».
  • Ο Μόντε Μόρις δεν είναι παίκτης, είναι ιδέα.
  • Η πιθανότητα ο Μυστακίδης να αγοράσει το 2026 360 παίκτες για τον ΠΑΟΚ είναι τεράστια.
  • Η σκηνή που ο Σπανούλης μιλάει μόνος του χωρίς δημοσιογράφους για το ματς της Μονακό είναι Λάνθιμος στα καλύτερά του.
  • Το μόνο παράξενο της χρονιάς που έφυγε είναι ότι ο Γιάννης παίζει ακόμα στους Μπακς.
  • Τέλη Δεκέμβρη συνειδητοποιείς ότι υπάρχει από τη μία ο ελληνικός αθλητισμός και από την άλλη το ελληνικό πόλο που είναι κάτι άλλο.
  • Υπομονή: κάποια στιγμή θα ρθει στον ΠΑΟ ο Μπενίτεθ…
  • Το Ολυμπιακός – Φενέρ θα γίνει κάποια στιγμή όταν δεν θα βρέχει…
  • Τα ντοκιμαντέρ του Νetflix είναι καλύτερα από τις ταινίες του Νetflix. Ιδίως τα αθλητικά.  
  • Δεν θα το αντέξω να πιάσουν πάλι τον Απόστολο Τσιτσιπά να τρέχει στην Αττική οδό...

 https://www.tvopen.gr/resources/images/73ae44fd-b477-4804-856c-edaa7e240682.jpg

     

  • Τα πάρτι στο Κολωνάκι την παραμονή της πρωτοχρονιάς έχουν μεγαλύτερο κέφι από την συναυλία του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα.
  • H απίστευτη φράση του 2025 πρέπει να είναι το «σας πονάει ο Σμαραγδής ε;».  
  • Του χρόνου θα πάνε γονατιστοί οι καναλάρχες στον Σπύρο Παπαδόπουλο παρακαλώντας τον να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της προκοπής.
  • Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν τις άλλες 364 μέρες αυτοί που λένε τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
  • Το Αντζελα – Πανταζής, ως πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα, ήταν λόγος για να γυρίσει πίσω το 2025.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες χρωστάνε μια χορηγία στους αγρότες.
  • Μήπως να γίνει μια εξεταστική και για τις καταγγελίες για τον Μαζώ;
  • Είναι πιο δύσκολο να βρεις εισιτήριο για παράσταση στη Στέγη παρά τραπέζι στα μπουζούκια.
  • Οποιος βγάλει GPS με διαδρομή «πως να αποφύγεις τα αλκοτέστ» θα κάνει σουξέ. Λίγο πριν τον συλλάβουν.  
  • Το βράδυ της πρωτοχρονιάς κέρδισε το φλουρί η ανιψιά. Την μέρα εγώ. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε βασιλόπιτα τα Φώτα για το τελικό 2-1.