Υποβιβάστε τον…

Υποβιβάστε τον…


Αν η προηγούμενη δίωξη που είχε γίνει στον Ολυμπιακό για επεισόδια, που υποτίθεται ότι έγιναν σε βάρος του παρατηρητή διαιτησίας κ. Λασκαράκη στο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αποδείχτηκε φιάσκο, η χθεσινή, που του έγινε ενώ ψηφίζονται μνημόνια, για τα όσα υποτίθεται ότι συνέβησαν στο ματς με τον Πλατανιά, είναι κανονικό ανέκδοτο. Η περίφημη ιστορία του Πλατανιά κατέρρευσε, επί της ουσίας, πριν αρχίσει. Ο Αποστολόπουλος γελοιοποιήθηκε, τον σκόρερ του ματς Μανούσο τον έδιωξαν, γιατί δεν τα είπε όπως ήθελαν, τον Μπανανά το ίδιο. Στην πορεία ο Ολυμπιακός βρήκε και δυο ακόμα χρήσιμους απολογητές, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τους δικηγόρους και τους διευθυντές επικοινωνίας των οποίων καλό είναι να καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Μάρτυρες υπεράσπισης

Τι ισχυρίζονται για τα γεγονότα του Βόλου οι δυο ομάδες, που κινδυνεύουν σοβαρά με τιμωρίες έδρας και αφαιρέσεις βαθμών; Ότι όταν έγιναν τα επεισόδια, δεν είχαν φτάσει στο γήπεδο και ότι δεν υπάρχει έκθεση παρατηρητή και αστυνομίας, που αυτό να το επιβεβαιώνει – πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Φυσικά τα μάτια όλων είδαν πολλά άλλα. Είδαν αναμμένες φωτιές στα πέταλα, ενώ οι ομάδες έβγαιναν να παίξουν. Είδαν γλάστρες να περνάνε μπροστά από τα μάτια του Ιβάν Σαββίδη και των καλεσμένων του, ενώ οι ομάδες έκαναν ζέσταμα. Είδαν ένα πούλμαν της ΑΕΚ σπασμένο στο τέλος του ματς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ο Χιμένεθ και οι παίκτες του στο Βόλο μια νύχτα. Είδαν οπαδούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και είδαν και ξύλο στα επίσημα μεταξύ φουσκωτών με διαπιστεύσεις.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά την άφιξη των ομάδων και πρωταγωνίστησαν σε αυτά οπαδοί των δυο, διότι στο Βόλο οπαδοί άλλων ομάδων δεν υπήρχαν. Ωστόσο δικηγόροι και διευθυντές επικοινωνίας έχουν δίκιο: αφού δεν υπάρχουν εκθέσεις της αστυνομίας κι αφού ακόμα και η μοναδική έκθεση παρατηρητή αναιρέθηκε από τον ίδιο, κανένας κίνδυνος τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών δεν πρέπει να υπάρχει. Ορθότατο και μάλλον πρόβλημα έχουν τα μάτια μας. Αλλά για μια στιγμή: αφού ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν μπορεί να τιμωρηθούν με αφαιρέσεις βαθμών για όσα έγιναν στο Βόλο, γιατί δεν υπάρχουν εκθέσεις της αστυνομίας που να επιβεβαιώνουν την παρουσία των ομάδων στο γήπεδο την ώρα των επεισοδίων, πως διώκεται άραγε ο Ολυμπιακός και πως θα τιμωρηθεί, όταν τα όσα ο Πλατανιάς καταγγέλλει, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται από κάποια έκθεση, αλλά δεν τα έχει δει και δεν τα έχει καταγράψει απολύτως κανείς; Πως γίνεται στη μια περίπτωση να επικαλούμαστε το γράμμα του νόμου και στη δεύτερη να μην το λαμβάνουμε υπόψην; Πως γίνεται στη μια περίπτωση να δεχόμαστε συμπληρωματικές καταθέσεις παρατηρητών, που διορθώνουν τον εαυτό τους γιατί είδαν το φως το αληθινό και στην άλλη να καταριόμαστε παρατηρητές που δεν είδαν τίποτα; Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά έχω βαρεθεί να επικαλούμαι τη λογική σχολιάζοντας παραλογισμούς.

Χρόνια τώρα το ίδιο βιολί

Εδώ και δυο τρία χρόνια συνεχώς τον υποβιβάζουν τον Ολυμπιακό. Τον υποβιβάζουν γιατί ο Γεωργέας θυμήθηκε μετά από δυο χρόνια ότι κάποιος του είπε ότι ένα ματς με τη Βέροια ήταν στημένο για το στοίχημα. Τον υποβιβάζουν γιατί ο Φύσσας θυμήθηκε ότι του είπε (!) ένας βοηθός του Σάντος ότι του είπε (!) ο Σα Πίντο ότι του είπαν (!) να μη βάλει κάποιους  βασικούς. Τον υποβιβάζουν γιατί η Παπανδρέου έκανε διώξεις για το Coriopolis. Τον υποβιβάζουν γιατί έστησε ολόκληρο πανηγύρι ένας εισαγγελέας βασισμένος σε γελοίες καταθέσεις, που μετά άλλαξαν. Τον υποβιβάζουν γιατί υπάρχει μια κασέτα στην οποία ακούγεται κάποιος να λέει ότι ο Α είπε στο Β ότι ο Γ δεν βάζει τον Σιδηρόπουλο. Τον υποβιβάζουν γιατί άσκησε δίωξη ο εισαγγελέας επειδή ο Τριτσώνης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος δεν απέβαλε τον Μανιάτη – ο ίδιος Τριτσώνης που σήμερα είναι εξυγιαντής. Τον υποβιβάζουν γιατί κάτι θυμήθηκε ένας  Λασκαράκης ενώ αφόδευε, γιατί ο Μοντεστό, που δεν ξέρει ελληνικά έβρισε στα ελληνικά ένα Βράκα και σήμερα τον ξανα υποβιβάζουν γιατί κάποιοι στον Πλατανιά θυμήθηκαν ότι τους δείρανε, συμπωματικά πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια, του έχουν ρίξει μείον πενήντα βαθμούς του Ολυμπιακού, τον έχουν αποκλείσει από την Ευρώπη και του έχουν αφαιρέσει και κανα δυο πρωταθλήματα, τα οποία θα μείνουν λέει στη Λίγκα, γιατί δεν θέλει να τα κερδίζει στα χαρτιά κανένας. Να σας πω κάτι; Εχω βαρεθεί. Σε όλους όσους ασχολούνται με τις υποθέσεις λέω να ζητήσουν από τους Υπουργούς που διοικούν τον ποδόσφαιρο να τον υποβιβάσουν τον Ολυμπιακό. Τους το λέω εγώ, αν αυτοί δεν τολμούν: κύριε Βασιλειάδη, κύριε Κοντονή, κύριε Καμένε κι όποιος άλλος ασχολείται, εάν έχετε κότσια υποβιβάστε τον τον Ολυμπιακό. Κι αν ο υποβιβασμός του δεν στηρίζεται πουθενά δεν τρέχει τίποτα: ούτε όλες αυτές οι διώξεις στηρίζονται κάπου. Αντε, τολμήστε το: κουράγιο θέλει να γίνετε εντελώς ρεζίλι.

Μια εντελώς αστεία ιστορία

Να σας πω και κάτι τελευταίο για να δείτε πόσο αστεία είναι αυτή η τελευταία ιστορία του Πλατανιά. Ο Ολυμπιακός κινδύνευε περισσότερο από την «υπόθεση – φιάσκο» με πρωταγωνιστή τον παρατηρητή Λασκαράκη, που έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ γελοιότητας αναγγέλλοντας ότι το Πανθεσσαλικό είναι έτοιμο για ματς του Τσάμπιονς λιγκ, από όσο κινδυνεύει από την ιστορία με τον Πλατανιά. Για ένα απλό λόγο: γιατί οι καταγγελίες των αξιωματούχων των αγώνων (παρατηρητών, διαιτητών κτλ) έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτές των ποδοσφαιριστών. Αν μια ομάδα μπορούσε να τιμωρηθεί με βάση μαρτυρίες παικτών θα είχαμε κάθε εβδομάδα ματς που θα κρίνονταν στα χαρτιά – θα αρκούσε κάποιος ποδοσφαιριστής να πει ότι τον απείλησαν, ότι τον χτύπησαν, ότι του κατούρησαν τις κάλτσες κτλ. Αν ό,τι ισχυρίζονται οι παρατηρητές πρέπει να στηρίζεται, ό,τι λένε οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αποδεικνύεται. Στην συγκεκριμένη ιστορία οι καταθέσεις είναι αντικρουόμενες και μια, του Αποστολόπουλου, εντελώς ψεύτικη: τόσο ψεύτικη, που τον παράτησε ακόμα και ο μάνατζερ του, που συμβαίνει να είναι αδερφός του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Αλλά το ξαναείπα: αν το σχέδιο είναι να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός με τιμωρίες έδρας και μείον βαθμούς, μπας και πάρει κανένας άλλος το πρωτάθλημα, βρείτε το κουράγιο και υποβιβάστε τον. Αυτός θα παίζει στη Β’ Εθνική και θα ξυπνήσουν και οι οπαδοί του, όσοι ακόμα δεν καταλαβαίνουν το τι κυνήγι του γίνεται. Να δούμε από περιέργεια που θα κρυφτούν οι στα μυαλά καμένοι και όλοι οι υπόλοιποι χαμένοι, που κάτι τέτοια ονειρεύονται…