Το άλογο του καβαλάρη

Το άλογο του καβαλάρη


Εχω αφήσει κατά μέρους διάφορα κοινωνικά θέματα τα οποία κατά καιρούς με απασχολούν – είναι αλήθεια. Αν αυτό συνέβη είναι γιατί στη γη ολόκληρη τελευταία είχαμε μόνο μπανάλ ιστορίες: δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι αληθινά αξιοσημείωτο. Ώσπου χθες, το κουρασμένο από τον καλοκαιρινό ήλιο βλέμμα μου έπεσε σε κάτι σπουδαίο: η Αθηνά Ωνάση, η εγγονή του Αρίστου, η κόρη της Χριστίνας και του Τερί Ρουσέλ έκανε ένα βήμα μπροστά στη ζωή της και μετά το περιπετειώδες διαζύγιο με τον Βραζιλιάνο Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο, που ουδεμία σχέση έχει με τον Νέτο του Αρη, βρήκε ένα νέο αμόρε. Ο 28χρονος Ιταλός Αλμπέρτο Τζόρτζι θα την βοηθήσει να ξεχάσει τον αλήτη τον Βραζιλιάνο που την απάτησε και την τραυμάτισε. Η ιστορία μοιάζει να μην έχει ενδιαφέρον, θα παρακαλούσα όμως κυρίως τους άντρες αναγνώστες να δείξουν προσοχή. Δεν μιλάμε για κάτι απλό.

Για τους φίλους Ντόντα

Ο Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο, για τους φίλους Ντόντα, γνώρισε την Αθηνά μας, όταν αυτή ήταν 17 χρονών σε κάποιους ιππικούς αγώνες. Αναβάτης ήταν και είναι ο Βραζιλιάνος, αλλά δεν τρέχει στον ιππόδρομο και δεν τον πλησίασε η Αθηνά να τον ρωτήσει τι να παίξει φορκάστ και αν κρατήθηκε, κατά του γνώμη, του ο ίππος Ντορίτσα στην τελική ευθεία. Η γνωριμία τους, λένε, έγινε μέσα σε ένα στάβλο και σας παρακαλώ μην σκέφτεστε πρόστυχα καλοκαιριάτικα. Η Αθηνά χάιδεψε το άλογό του (το άλογό του λέω!!!) και τον ρώτησε γιατί είναι λυπημένος. Ο Ντόντα, που ήταν απλώς αγουροξυπνημένος, της είπε ένα ψέμα από αυτά που λένε οι άντρες σε αυτές τις περιπτώσεις («δεν μ αγαπάει κανείς», «έχω κουραστεί να είμαι μόνος», «ψάχνω στο σανό την αγάπη» κτλ). Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είπαν, όλοι γνωρίζουν τη συνέχεια: ο Ντόντα παράτησε για το χατίρι της Αθηνάς την κυρά του, της πήρε και το παιδί, την μικρή Βίβιαν που η Αθηνά μεγάλωσε σαν δικό της, παντρεύτηκε την κληρονόμο του Ωνάση στο Σάο Πάολο και η πρώην γυναίκα του αυτοκτόνησε. Πριν το κάνει, έγραψε μάλιστα κι ένα γράμμα στην Αθηνά με κατάρες πολλές – πράγμα που πάντως δεν τρόμαξε την Αθηνά, η οποία άλλωστε είχε μπλέξει με μια κατάρα τεράστια, τον ίδιο τον Ντόντα. Δεν άκουσε ούτε καν τον μπαμπά της, τον διάσημο πλέι μπόι Τερί Ρουσέλ, που δεν πήγε στον γάμο της, γιατί σ’ αυτόν θέση για προικοθήρα υπήρχε μόνο μια και την είχε ρεζερβέ ο Ντόντα. Η Αθηνά, όπως συχνά συμβαίνει με όσους από έρωτα εκπέσανε, που λέει κι ο Τσιώλης, δεν έβλεπε την τύφλα της.

Σύζυγος και αναβάτης

Ο Ντόντα πέρασε ζάχαρη όλα αυτά τα χρόνια: όλοι γνώριζαν ότι το πραγματικό του επάγγελμα ήταν «ο σύζυγος της Αθηνάς», αλλά όλοι τον αντιμετώπιζαν ως αθλητή και σπουδαίο αναβάτη. Επειδή, όμως, ισχύει ότι το άλογο του καβαλάρη έχει ένα αφεντικό ενώ ο καβαλάρης από αφεντικά δεν καταλαβαίνει, δέκα χρόνια μετά το γάμο ο Βραζιλιάνος την απάτησε την Αθηνά. Καταλαβαίνω ότι είναι ύβρης και ότι για αυτό θα τιμωρηθεί κάποτε από το Μεγαλοδύναμο, αλλά έτσι είναι οι άντρες: το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα του κερατώματος ουδείς. Μόνο που η Αθηνά δεν άντεξε το χτύπημα: κι επειδή δεν μπορούσε να του πάρει το παιδί και να φύγει, διότι το παιδί δεν ήταν καν δικό της, του πήρε το αγαπημένο του άλογο! Αυτό που είχε ένα αφεντικό και που ο απίθανος Ντόντα το φώναζε «Κέρατο Κ», (Cornetto K). Ετσι για να μην ξεχνά ποιος είναι ο προορισμός του στο γάμο και στη ζωή την ίδια.

Άλλη είχε στο μυαλό της

Το τι κάνει και πως περνάει ο Βραζιλιάνος δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει: όπως όλοι όσοι τους παρατάει η γυναίκα τους γιατί την κεράτωσαν, είναι δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος περνάει καλά – δεν θα κρατήσει πολύ αυτό, αλλά θα τον βοηθήσουν αργότερα οι κολλητοί του να συνέρθει, για αυτό άλλωστε υπάρχουν οι φίλοι και οι βίζιτες. Το ενδιαφέρον στην ιστορία – και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας – είναι τι έκανε η Αθηνά. Το ότι του πήρε το αγαπημένο του άλογο είναι μια μορφή εκδίκησης – δεν είναι, όμως, επ’ ουδενί η καλύτερη: άλλη είχε στο μυαλό της. Η Αθηνά πούλησε το άλογο και στην συνέχεια αγόρασε τον αγοραστή του, συγνώμη αγάπησε ήθελα να πω. Ο αγοραστής του αλόγου είναι ο 28χρονος αναβάτης Αλμπέρτο Τζόρτζι με τον οποίο είναι σήμερα μαζί. Για χάρη της Αθηνάς χώρισε με την Ιταλίδα επιχειρηματία ΑναλίζαΤζουντίνι, η οποία τον έκανε αναβάτη και άντρα καθώς είναι επτά χρόνια μεγαλύτερή του. Την Αθηνά και τον Αλμπέρτο τους ένωσε το κέρατο, για ν ακριβολογώ το Κέρατο Κ, όπως είναι το όνομα του αλόγου του κερατά του Βραζιλιάνου.

Το συμπέρασμα

Θέλω από όλη αυτή την καλοκαιρινή ιστορία να κρατήσετε τα συμπεράσματα του φινάλε, έτσι για να ξέρετε τι τρομερή καθαρόαιμη ράτσα είναι οι γυναίκες. Η Αθηνά, μετά το κέρατο και το χωρισμό με τον Ντόντα, μπορούσε να βρει όποιον θέλει: τραγουδιστές, ηθοποιοί, γόνοι πλούσιων οικογενειών, αλλά και λαϊκά παιδιά θα έπεφταν στην αγκαλιά της – μέχρι κι ο Ντάνος από το Survivor, που λέει ο λόγος. Όμως αυτή, για να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγο, βρήκε ένα σαν αυτόν – απλώς ο Ιταλός μοιάζει πιο εξελιγμένο μοντέλο! Είναι κι αυτός καβαλάρης και του αρέσουν τα ίδια άλογα που άρεσαν και στο Βραζιλιάνο. Τον χώρισε κι αυτόν από την γυναίκα του. Του πούλησε το άλογο του πρώην της και χάρη σε αυτή την κίνηση τον γνώρισε: είναι σαν να του φωνάζει, εξ αποστάσεως, του Ντόντα «το προξενιό το έκανες εσύ και σε ευχαριστώ»! Όπως αποδείχτηκε ο σκοπός της δεν ήταν να βρει κάποιον για να τον ξεπεράσει: ήταν να βρει κάποιον να τον αντικαταστήσει! Κάποιον σαν αυτόν, αλλά καλύτερο - νεότερο, πρώτα από όλα.

Μην πεις ποτέ ότι καταλαβαίνεις τις γυναίκες και την καψούρα τους: στο σενάριο της ζωής τους είναι πρωταγωνίστριες. Ποιος θα το πίστευε ότι η εκδίκηση της Αθηνάς, που θα μπορούσε να κάνει τα πάντα, θα στηριζόταν σε ένα άλογο; Παράλογο…