Blue Hotel

Blue Hotel


Ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε υποχρεωτικό εγκλεισμό των παικτών του ΠΑΟ σε ξενοδοχείο για μια εβδομάδα: είναι σκληρό.  Συμπάσχοντας παρουσιάζω κάποιες σκηνές στο ξενοδοχείο. Παρακαλώ να δείξετε την απαραίτητη κατανόηση. 

 Κυριακή, αργά το βράδυ στο λόμπι

«Γυναίκα θα μείνουμε στο ξενοδοχείο για μια εβδομάδα». «Ναι εδώ θα κοιμόμαστε, όλοι μαζί». «Δεν ξέρω ρε γυναίκα τι τους έπιασε, μη με τρελαίνεις κι εσύ τώρα». «Τι να σου πω; Καλύτερα αυτό παρά να τρέχω στην Παιανία πάλι νυχτιάτικα για να μιλάω σε κάτι περίεργους, που φωνάζουν ότι ο Ζέκα δεν πρέπει να πηγαίνει στα μπουζούκια». «Ναι, εντάξει, θα σε πάω στο χω πει, αλλά δεν είναι ώρα τώρα, περίμενε να κερδίσουμε κανένα ματς γιατί δεν θυμάμαι πότε κερδίσαμε τελευταία φορά». «Όχι πιτζάμες δεν πήρα, που να το φανταστώ ότι αν δεν κερδίζαμε τον Πανιώνιο ο Αντρέα θα μας έκλεινε για τιμωρία στο ξενοδοχείο». «Αύριο που θα σε δω φέρε πιτζάμες, οδοντόκρεμα, τρία ζευγάρια κάλτσες, δυο αλλαξιές σώβρακα και το φορτιστή. Α και άμα μιλήσεις με τη γυναίκα του Λουντ πες της ότι δεν έχει μπαταρία στο κινητό για αυτό δεν την πήρε και πες της ότι είμαστε σε ξενοδοχείο, γιατί θα νομίζει ότι ήπιες δυο μπύρες παραπάνω κι έχασε το δρόμο πάλι». Ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας με τη γυναίκα του, ήταν νευρικός αλλά ψύχραιμος. Η εβδομάδα του εγκλεισμού στο ξενοδοχείο είχε ξεκινήσει.    

Δευτέρα, 9.00 μμ στο καφέ

«Τι ώρα είναι;» ρώτησε ο Αντρέα Στραματσόνι τον Λεντέσμα, χωρίς να κρύψει τη νευρικότητα του. «Εννιά κόουτς» του απάντησε. «Και γιατί δεν έχει έρθει ακόμα ο Ζέκα; Σας έχω πει ότι στις εννιά πρέπει να είσαστε όλοι εδώ να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε τα προσωπικά μας και μετά να πάμε για ύπνο. Δεν πιστεύω να πήγε στα μπουζούκια;» ρώτησε ρητορικά τον ιταλοαργεντίνο ο Αντρέα χωρίς απαραίτητα να περιμένει απάντηση. «Είναι νωρίς για μπουζούκια κόουτς και Δευτέρα είναι κλειστά» του εξήγησε ο Λεντέσμα. «Και που το ξέρεις εσύ;» ρώτησε ο Αντρέα. «Του το είπε του Ζέκα ένας φίλος του, που είχε πάει στην διαδήλωση που κάνανε οι φίλοι του Παντελίδη κόντρα στον Καρρά. Ηταν όπως οι οπαδοί όταν ανεβαίνουν στην Παιανία, κόουτς» είπε ο σοφός Κρίστιαν, ενώ ο «Στράμα» έστελνε ένα sms. «Καρρά ντροπή σου πρόδωσες το παιδί σου» ακούστηκε να φωνάζει κάποιος από το βάθος. Ο Ζέκα είχε γυρίσει.    

Τρίτη 9.30 πμ στην αίθουσα του πρωϊνού

«Κόουτς θα ρθω κι εγώ στην Κρήτη;» ρώτησε ο Εμ Μποκού τον Μούσι που έπινε τον καφέ του, (καπουτσίνο σκέτο), την ώρα του πρωϊνού. «Νομίζω ναι», του είπε ο Ιταλός. «Κόουτς αν μείνω εκτός αποστολής , μπορώ να πάω σπίτι να κοιμηθώ; Είμαι τρία βράδια εδώ και δεν ξέρω τι να κάνω. Χθες με είδαν κάτι αμερικάνοι και με φώναξαν να τους πάρω τις βαλίτσες, δεν ήξεραν ότι είμαι ποδοσφαιριστής. Τους το είπα, με κοίταξαν περίεργα και με ρώτησαν αν στην Ελλάδα παίζουν soccer στα ξενοδοχεία, όπως μποξ στο Λας Βέγκας». «Τις πήρες τελικά τις βαλίτσες;» ρώτησε ο Ιταλός. «Όχι. Τις πήρε τελικά ο Ιμπάρμπο και του δώσανε είκοσι ευρώ. Από τη χαρά του ανέβηκε απάνω και χόρευε, έβγαλε και μια selfi μαζί τους, αλλά μην το πεις στον Αντρέα γιατί θα του ρίξουν πάλι πρόστιμο» εξήγησε.    

Τετάρτη, Ηράκλειο, δωμάτιο 132

«Ωραίο το ξενοδοχείο στην Κρήτη ρε» είπε ο Ιβανόφ στον Λέτο. «Ναι, έχει ωραία ξενοδοχεία εδώ. Κι ακόμα καλύτερα στην Ελούντα» απάντησε ο Αργεντίνος. «Τι είναι η Ελούντα;» ρώτησε ο Βούλγαρος. «Είναι μια περιοχή με ξενοδοχεία εδώ παρακάτω, που έγινε διεθνώς γνωστή όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1984, κατάφερε να συναντηθούν σε αυτή μυστικά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν και ο Λύβιος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι με σκοπό να ξεπεραστούν οι διαφωνίες των χωρών τους και να συνεργαστούν για ένα σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Την προετοιμασία της συνάντησης είχε αναλάβει, έχοντας κληθεί μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν στο Καστρί, ο τότε επικεφαλής της ΚΥΠ, μετέπειτα ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μακαρίτης πια, αλλά πάντα αγωνιστής στις καρδιές μας Κώστας Τσίμας». «Σεμπάστιαν αυτές οι γνώσεις του για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ με συναρπάζουν» ψέλλισε αποσβολωμένος ο Βούλγαρος. «Δε σου κρύβω ότι από τότε που ο Αντρέα είπε ότι θα κλειστούμε σε ξενοδοχεία χάρηκα γιατί σκέφτηκα ότι ο Σεμπάστιαν θα μου λέει όλη νύχτα για το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε. Ο Λέτο τον κοίταξε κατάματα. «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» του είπε. Συμφώνησαν και οι δυο.

Πέμπτη, 8 μμ έξω από την κουζίνα

«Γυναίκα κι απόψε στο ξενοδοχείο θα μείνουμε, στο είχα πει, όλη την εβδομάδα έτσι θα πάει» μουρμούραγε στο τηλέφωνο ο Μολέδο. «Κι εγώ δεν ξέρω που θα πάει η κατάσταση. Ο Μέστο, που ξέρει καλά το Στραματσόνι, μου είπε ότι την άλλη εβδομάδα θα ζητήσει από τον πρόεδρο, αν δεν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ να μας κλείσουν σε κλινική. Τους είπα ότι εγώ σε κλινική δεν πάω. Αμα θέλουν ας συνεννοηθούν με τον Πανόπουλο να πάμε στο σαλέ στην Ξάνθη». Μετακινήθηκε λίγο γιατί δεν είχε καλό σήμα και συνέχισε. «Αμα δεις το Σεμπά να του πεις να μη γκρινιάζει και μόνο να τρέχει. Είναι τυχερός που είναι στον Ολυμπιακό και κοιμάται σπίτι του. Να τρέχει πες του». Ξερόβηξε. «Μη μου λες για τον ΠΑΟΚ γυναίκα. Είναι δύσκολη ομάδα και ο Τζαβέλας είναι καλός προπονητής. Μου είπε ο Μάτος πως αν χάσουν θα τους κλείσουν κι αυτούς σε ξενοδοχείο, αλλά στο Ροστόφ».

Παρασκευή, δωμάτιο 217

«Πάμε μια Πάολα το βράδυ;» ρώτησε ο Ζέκα τον Χουλτ, ενώ οι δυο ακούγανε στο δωμάτιο την εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη με καλεσμένους τον Ιμπραήμοβιτς και τον Κωστένογλου. «Αρχηγέ το πας φιρί φιρί να φας κανα πρόστιμα και να μας κρατάνε στο ξενοδοχείο μέχρι τα Χριστούγεννα» είπε ο χωρίς διάθεση για πλάκα Σουηδός. «Γιατί ρε;». «Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟ Βασίλης Κωνσταντίνου έφευγε κάθε Σάββατο βράδυ και πήγαινε στη Μοσχολιού και τραγουδούσε τον «Αλήτη» και ποτέ κανείς δεν του έκανε τίποτα. Έφευγε και στα ματς της Εθνικής και γυρνούσε χαράματα περνώντας από την Ομόνοια για να πάρει το «Φως» και το «Φίλαθλο» για τον Αναστόπουλο» μονολόγησε ο Ζέκα. «Τι είναι ο αλήτης;» ρώτησε ο Σουηδός ενώ ακουγόταν η διαφήμιση για το Collagen Proactive. «Vagabondo senza amore senza una madre e senza casa» ψιθύρισε ο Ζέκα. «Το λέει και η Πάολα» πρόσθεσε αναστενάζοντας, ενώ ο Χουλτ έψαχνε ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά…

Σάββατο, 9.00 πμ στο λόμπι

«Αντρέα τα παιδιά δεν αντέχουν άλλο, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους» είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ξεροβήχοντας. «Αυτά που έχουν γίνει χθες βράδυ και σήμερα το πρωί δεν περιγράφονται. Ο Στιλ βγήκε στο μπαλκόνι και ούρλιαζε «είμαι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και είμαι εντάξει». Ο Κουτρουμπής έβαψε το μαλλί και το γένι ξανθό, γιατί θέλει λέει να μοιάζει με το Μέσι. Ο Μπουμάλ με τον Κουλιμπαλί μια βδομάδα εδώ μέσα, μάθανε τάβλι και πλακωθήκανε στο ξύλο γιατί ο Ολιβιέ έκλεβε στο «φεύγα». Ο Ρινάλντι από χθες το απόγευμα φωνάζει «εγώ είναι το Ποτάμι». Στις 6 τα χαράματα χτυπούσε το κουδούνι της ρεσεψιόν η Φουρέιρα και έψαχνε το Ζέκα. Αν τα μάθει η Αθηνά η Μπαλωμένου θα έχουμε πρόβλημα» είπε αναστατωμένος ο Βραζιλιάνος. Ο Στράμα τον κοίταξε με το βλέμμα του σίγουρου ανθρώπου. «Θα κερδίσουν τον ΠΑΟΚ Ζίλμπε» τον καθησύχασε. «Τα παιδιά ξαναβρήκαν το χαμένο τους ηθικό. Ακουσέ τους πως τραγουδάνε στο πρωϊνό» είπε ρουφώντας το δεύτερο ντεκαφεϊνέ εσπρέσο. Στο βάθος ακούγονταν όντως οι παίκτες του ΠΑΟ να τραγουδάνε μετά από πέντε μέρες εγκλεισμού.

Ολοι μαζί, με μια φωνή, τον ύμνο του Ολυμπιακού…