Μια νέα ωραία τρέλα!

Μια νέα ωραία τρέλα!


Η νέα μεγάλη τρέλα λέγεται «Cage Football». Ξεκίνησε πριν 4 μήνες και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα χάρη στην ΙΝΤΕRSPORT. Το νέο αυτό παιχνίδι, το χάρηκαν στους πρώτους μήνες του, 3200 (!) παιδιά που πήραν μέρος σε αγώνες που έγιναν στα Σπάτα, στο Βόλο, στην Πάτρα, στη Νέα Σμύρνη και στο Πασαλιμάνι. Την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Ζάππειο στις 6 το απόγευμα θα έχουμε και τους πρώτους πανελλαδικούς τελικούς! Υπάρχουν τρεις ηλικιακές κατηγορίες για όσα παιδιά συμμετέχουν: η U15  (για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2003 και το 2004), η U17 (για τους γεννηθέντες το 2001 και το 2002) και η U21 για τους μεγάλους, δηλαδή για όσους γεννήθηκαν μεταξύ του 1997 και του 2000. Όλοι αυτοί, μικροί και μεγάλοι, θα μπουν στο κλουβί με σκοπό να βγουν νικητές και να κερδίσουν σπουδαία έπαθλα.

Οι Πρωταθλητές Κατηγορίας U21 ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, με την ευγενική υποστήριξη της adidas, για να παρακολουθήσουν ζωντανά έναν αγώνα  UEFA Champions League μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας που χορηγεί το brand (Real Madrid FC, Juventus FC, FC Bayern München, Manchester United FC) αλλά και δωρεάν επικοινωνία What’s Up της COSMOTE για 1 χρόνο (1000’ προς What’s Up + 200’ προς όλους + 1GΒ Internet το μήνα).

Οι πρωταθλητές U17 και οι πρωταθλητές U15 δωροεπιταγές 700 ευρώ στα καταστήματα INTERSPORT & δωρεάν επικοινωνία What’s Up της COSMOTE για 1 χρόνο (1000’ προς What’s Up + 200’ προς όλους + 1GΒ Internet το μήνα).

Τα δώρα είναι φυσικά ωραία, αλλά αυτό που στην προκειμένη περίπτωση μετρά (και ενθουσιάζει…) είναι η χαρά ενός νέου παιχνιδιού, που κάνει την αδρεναλίνη όσων συμμετέχουν πραγματικά να χτυπάει κόκκινο.

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού:

Για να καταλάβετε τι είναι το Cage Football», δηλαδή «το ποδόσφαιρο στο κλουβί» ρίξτε μια ματιά στους κανόνες του:

  • Σε κάθε ομάδα αγωνίζονται 2 παίκτες και έχουν δικαίωμα να έχουν και 1 αλλαγή (σύνολο 3 μέλη).
  • Κάθε αγώνας διαρκεί 3 λεπτά. Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα!
  • Αν σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού κάποιος παίκτης πραγματοποιήσει «Ποδιά» (ή τούνελ - δηλαδή να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου), τότε η ομάδα του κερδίζει αυτόματα χωρίς να έχει σημασία ποιο είναι το σκορ εκείνη τη στιγμή ή πόσος χρόνος απομένει ακόμα. Η τεχνική δηλαδή επιβραβεύεται.
  • Δεν υπάρχει τερματοφύλακας.
  • Δεν υπάρχει πλάγιο άουτ η κόρνερ καθώς το φλιπεράκι στους τοίχους δεν επιτρέπει στη μπάλα να βγει.
  • Οι αμυνόμενοι παίκτες απαγορεύεται να κινούνται εντός της μικρής περιοχής της εστίας τους. Σε περίπτωση που αμυνόμενος παίκτης κινηθεί εντός της μικρής του περιοχής προκειμένου να αποτρέψει κάποιο γκολ, τότε καταλογίζεται πρώτη μπλε κάρτα στην ομάδα (προειδοποίηση). Στη δεύτερη μπλε κάρτα, η αντίπαλη ομάδα κερδίζει πέναλτι.
  • Η ομάδα που δέχεται γκολ, ξεκινάει την επίθεση της από το δικό της μισό γήπεδο και δεν είναι υποχρεωμένη να περιμένει τους αντιπάλους να πάρουν τις θέσεις τους, αλλά μπορεί να ξεκινήσει να παίζει.
  • Φυσικά νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να σκοράρει τα περισσότερα γκολ στη διάρκεια του αγώνα.

Την Κυριακή στο Ζάππειο όποιος δει τι συμβαίνει θα θέλει να φορέσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και να μπει κι ο ίδιος στο κλουβί!

Λίγη υπομονή: από τον Σεπτέμβριο θα γεμίσει κλουβιά όλη η χώρα! 

Για όλες τις πληροφορίες: www.intersportcagefootball.gr