Μερικά πράγματα που ξέρω για τη Μελάνια

Μερικά πράγματα που ξέρω για τη Μελάνια


Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από μήνες αλλά για την ώρα όλος ο κόσμος μιλάει πιο πολύ για την Μελάνια Τραμπ, την νέα αμερικάνα first lady, παρά για τον Ντόλαντ, τον μοντελοπνήχτη. Οι New York Times έγραψαν ότι πρόκειται για την πιο κομψή πρώτη κυρία από τα χρόνια της Τζάκι Κένεντι, αλλά πέρα από αυτό, τι ξέρετε για την Μελάνια; Πιστεύω τίποτα, για αυτό θα σας τα εξηγήσω ωραία.   

Παιδικά χρόνια και επαγγελματική επιλογή

Η Μέλανι γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1970 ή τουλάχιστον έτσι λέει γιατί με τις γυναίκες δεν μπορεί να είσαι ποτέ σίγουρος. Γεννήθηκε στη Σλοβενία και το κανονικό της όνομα ήταν Μελάντζα Κνάβς, αλλά το έκανε Μελάνια Κνάους, γιατί Κνάβ είναι το κουνάβι στην τοπική διάλεκτο του Μάριμπορ και της Θεσσαλίας. Πέρασε ήσυχα παιδικά χρόνια, γιατί η οικογένεια της δεν είχε σοβαρά προβλήματα: ο μπαμπάς της, εκτός από δυο κόρες να προικίσει, είχε μια μάντρα αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη Μελάνια διότι μεγάλωσε χωρίς να την ενδιαφέρουν τα λεφτά, αλλά τα πολλά λεφτά. Στα 16 της έπρεπε να αποφασίσει τι δουλειά θα κάνει. Λόγω του πάθους της για τα ζώδια είχε να διαλέξει ανάμεσα στο να γίνει αστροφυσικός ή μοντέλα και προτίμησε τελικά το δεύτερο. Αρχισε τις πασαρέλες και στα 18 της γράφτηκε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Design, αλλά δεν την τελείωσε γιατί την κέρδισε η συστηματική μελέτη του Cosmopolitan.

Στη Νέα Υόρκη για νέα καριέρα  

Μετά από μια σύντομη παραμονή στο Μιλάνο, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 ξέσπασε το σκάνδαλο Κράξι που είχε ως αποτέλεσμα όσοι Ιταλοί είχαν λεφτά να καταλήξουν φυλακή, η Μελάνια κατάλαβε ότι ακόμα και η Μίλαν θα έχει προβλήματα κι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στη Νέα Υόρκη, γεγονός που αποδείχτηκε σπουδαίο και για τον Τραμπ. Όχι γιατί χάρη σε αυτή της την απόφαση την γνώρισε (μάλλον θα την γνώριζε έτσι κι αλλιώς, αφού το σενάριο της μοίρας ήθελε να συναντηθούν, απλά αυτός θα πλήρωνε…), αλλά γιατί στην αμερικάνικη καριέρα της έκανε μια σειρά από φωτογραφίσεις ημίγυμνη, από αυτές που εξάπτουν την φαντασία των ανδρών, που πολύ φαντασία δεν έχουν. Μια από αυτές, αυτή που έκανε για το GQ, την θυμήθηκαν οι εχθροί του Τραμπ για να τον πλήξουν στην προεκλογική περίοδο. Δημοσίευσαν τις φωτογραφίες της Μελάνια γεγονός που ανέβασε τα ποσοστά του Ντόναλντ γύρω στο 3%, αφού και όσοι αυτοϊκανοποιούνται έχουν ακόμα πολιτικά δικαιώματα και είναι ένα κοινό στην καρδιά του οποίου κανείς δεν είχε μιλήσει προηγουμένως.

Η γνωριμία με τον Τραμπ

Με τον Ντόναλντ η Μελάνια γνωρίστηκε το 1998 σε ένα πάρτι που διοργάνωσε ο ιδιοκτήτης του γραφείου ID Models, Τζέιμς Γκέμπλινγκ συνεταίρος του Τραμπ, αλλά και φίλος, αφού τους ένωνε το χριστιανικό ενδιαφέρον για τη δύσκολη ζωή που κάνουν οι βίζιτες πολυτελείας. Ο Τράμπ είδε τη νεαρή Μελάνια και του γυάλισε και ζήτησε να τη γνωρίσει γιατί και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Αυτή αρνήθηκε. «Αν ήθελα τον Κώστα Μακρή της Παναχαϊκης, θα έψαχνα τον αυθεντικό» είπε στον Τζέιμς. Ο Τζέιμς της εξήγησε ότι είναι δισεκατομμυριούχος και το μόνο που αναζητά είναι γνωριμία και ό,τι προκύψει. Η Μελάνια τον ξανακοίταξε και είπε ότι μπορεί να μην έχει την Παναχαϊκή, είναι όμως γοητευτικός και με προσωπικότητα και γούστο στο περουκίνι. Ο Τζέιμς της είπε ότι τα μαλλιά είναι δικά του αν και δεν το πιστεύει κανείς. Η Μελάνια είπε «ουάου» και τον πλησίασε. Αυτή ήταν τότε 28 χρονών, δέκα χρόνια μεγαλύτερη από τη Ρίτα Ριτάκη που είναι πάντα 18 χρονών, αυτός ήταν επτά χρόνια μεγαλύτερος από το γκόμενο της Ρίτας που είναι 45, αλλά είχε ως γνωστόν πολλά λεφτά. «Ti voglio, si ti voglio» της είπε νομίζοντας ότι είναι ιταλίδα. «Τι είναι αυτό; Αλμπάνο και Ρομίνα Πάουερ;» ρώτησε αυτή. «Όχι, αδερφοί Κατσιμίχα» της απάντησε αυτός δείχνοντας ότι οι προθέσεις του είναι σοβαρές. Εγιναν σχεδόν αμέσως ζευγάρι, αλλά για αυτήν η σχέση άρχισε να μετρά από την πρώτη φορά που τραγούδησαν μαζί Βαλάντη για αυτό και τον κάλεσαν και στην ορκωμοσία. Στον Ντόναλντ αρέσει το «Σε ένα χαρτάκι έγραψα» γιατί του θυμίζει τις επιταγές που έχει υπογράψει για πάρτη της.

Με τον Μπίλ και τη Χίλαρι παρόντες

Η προγαμιαία σχέση τους κράτησε έξι χρόνια, μετά αυτός έκανε ένα λογαριασμό για το πόσο του κοστίζει και κατάλαβε ότι θα ήταν προτιμότερο να την παντρευτεί για να του περισσεύουν λεφτά και για καμία άλλη. Ο γάμος έγινε το 2005 στο Palm Beach στη Φλόριντα (όχι στη Φλώρινα ρε…) και μεταξύ των πολλών που παραβρέθηκαν είχαν πάει και η Χίλαρι (που τους έκανε δώρο μια ωραία συλλογή από τάπερ) και φυσικά ο Μπιλ Κλίντον, που δεν θα το έχανε με τίποτα, γιατί η Μελάνια έχει ωραίες φίλες. Το ζευγάρι μετά από ένα χρόνο έκανε ένα γιο, τον Μπάιρον Γουίλιαμ Τράμπ που πήρε την ομορφιά της μαμάς και τα λεφτά του μπαμπά – μυαλό θα δούμε που θα βρει, αλλά τι να το κάνει; Παρότι καλή νοικοκυρά η Μελάνια δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει: σχεδιάζει κοσμήματα τα οποία υποχρεώνει τον άντρα της να τα αγοράσει, γεγονός που δείχνει ότι έχει επιχειρηματικό μυαλό και δεν είναι σαν τις προηγούμενες δυο γυναίκες του Ντόναλντ, που του τα τρώγανε χωρίς να κάνουν τίποτα χρήσιμο. Ο γάμος τους δεν είχε προβλήματα, όπως όλοι που ξεκίνησαν με ένα καλό προξενιό.   

Όταν ο Ντόναλντ αποφάσισε να πολιτευτεί η Μελάνια ήταν αρχικά αντίθετη, αφού τον προτιμά ως δισεκατομμυριούχο αποκλειστικής χρήσης. Όταν ο Τράμπ κατηγορήθηκε για σεξισμό αποφάσισε να βγει στο προσκήνιο για να τον υπερασπιστεί δείχνοντας πως ναι είναι, αλλά σιγά το πρόβλημα, άλλοι έχουν προβλήματα στύσης στην ηλικία του. Στην προεκλογική καμπάνια περιορίστηκε σε δηλώσεις, που θύμισαν λίγο το Βασίλη το Λεβέντη τον οποίο μάλλον θαυμάζει: όταν είπε «ο άντρας μου θα κάνει τη χώρα μεγάλη» όλοι έμειναν έκπληκτοι γιατί δεν περίμεναν μια τόσο βαθιά γνώση των προβλημάτων της Αμερικής. Την αδικούν. Λίγοι γνωρίζουν ότι γνωρίζει έξι γλώσσες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ξεφυλλίζει περιοδικά μόδας από όλο τον κόσμο δείχνοντας προσοχή στις φωτογραφίες. Τα σκληρά αμερικάνικα ΜΜΕ την έστησαν στον τοίχο όταν διάβασε προεκλογικά ένα λόγο της Μισέλ Ομπάμα παριστάνοντας ότι είναι δικός της. Στην πραγματικότητα δεν έκλεψε τίποτα, απλά νόμιζε ότι οι λόγοι είναι όπως τα τραγούδια και μπορεί να τους ξαναλές λέγοντας ότι κάνεις διασκευή.        

Μου θυμίζεις την Πάολα

Γενικά είναι ήσυχος άνθρωπος πλέον, αφού και το πολύ χρήμα του συζύγου το βαριέσαι – μη νομίζεις. Αρνείται ότι έχει κάνει πλαστικές – μάλλον γιατί στην τελευταία της κάναν μια μικρή επέμβαση και στο μυαλό και τις ξέχασε. Εχει φτιάξει χείλι, στήθος, πισινό, μέση κι όχι τυχαία της πρότειναν το 2013 να παίξει τη νύφη του Φρανκενστάιν σε μια διαφήμιση, αλλά το αρνήθηκε (αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν θα το πιστέψει κανένας γιατί τέτοιοι είσαστε και δεν θέλετε να δείτε έναν άνθρωποι να προκόβει!). Πριν την τελετή έκανε σκηνή του Ντόναλντ γιατί δεν ήθελε να πάει. «Δεν πέτυχε το άσπρο φόρεμα» του είπε. Αυτός για να την ανεβάσει της είπε ότι είναι ίδια η Πάολα! «Διώξε με απ τη ζωή σαν να πέθανα» του είπε. «Ελα τώρα, άσε τα χαζά έχω πληρώσει ένα σωρό λεφτά» της απάντησε Τελικά ψήθηκε μόνο όταν ο Ντόναλντ της είπε ότι στην τελετή θα είναι ο Καμμένος και κυρίως ο Νίκος Παππάς με γραβάτα! Αυτή είπε «αυτό δεν χάνεται»! Φεύγοντας τραβήξανε και το καζανάκι…    

www.karpetshow.gr